Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

1,3 milliárd forint a Hotel Rózsadombért

Alighogy elfogadta Sopron képviselő-testülete keddi rendkívüli ülésén a Hotel Rózsadomb eladásáról szóló szerződés újabb módosítását, felgyorsultak az események, szerdán már el is adták a szállodát.

(illusztráció)
Szerdán Budapesten az RDMB Holding 2002 képviselői, a soproni önkormányzat megbízottai és ügyvédek hada előtt aláírták az adásvételi szerződést. Ennek alapján a vevők, az RDMB Holding 2002 képviselői vállalják, hogy kilencven napon belül 1,3 milliárd forintot fizetnek ki készpénzben a soproni önkormányzatnak. A vevők a megvásárolt szálloda részlegeiben 170 luxusapartmant alakítanak ki, az ezek értékesítéséből származó bevételekből a legoptimálisabb esetben további 900 millió forintra számíthat Sopron. Így összesen maximum 2,2 milliárd forintot kaphat vissza a város az annak idején a Globex-ügy következményei miatt elvesztett 3,5 milliárd forintból.

Dr. Gimesi Szabolcs a szerződés aláírását, mint mondta, vegyes érzelmekkel fogadta.
– Egyrészt örültem annak, hogy végre lezárulhat a négyéves procedúra, ami rengeteg munkába és küzdelembe került, ugyanakkor sokkal jobb feltételek elérésére számítottam, és arra, hogy Sopron többet kap vissza az elvesztett pénzéből, de a szerződés körülményeit az ingatlanpiac árhatásai erősen befolyásolták.

Korábban:

Eladható a hotel (2002-07-09) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kié lesz a Fertő tó Szépe?

Szélhámossággal vádolja a Totáldivat Színházat a Videopress Menedzseriroda, mert véleményük szerint… Tovább olvasom