Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

84-es főút - A veszélyes csomópontban demonstrálni is készek a lövőiek

A lövőiek a demonstrációtól sem riadnak vissza annak érdekében, hogy felhívják a hatóságok figyelmét a települést kettészelő főútvonal veszélyes kereszteződésére.

Nem felejtik a lövőiek a Kisalföldön keresztül kapott tavalyi ígéretet. A Magyar Közút ugyanis lámpás csomópont kiépítéséhez adta szavát, amikor megírtuk, a helyiek már aláírásgyűjtésbe is kezdtek a kereszteződés veszélyessége miatt. Akkor azt írtuk, a helyiek szerint kétféle lövői van: amelyik már karambolozott a kereszteződésben, s amelyik még ezután fog. (Előzmény: A járdán is félnek a lövőiek, 2014. június 3., Kisalföld.)

Szabó Zoltán gyermekeivel kénytelen mindennap többször átkelni a forgalmas kereszteződésen.
Szabó Zoltán gyermekeivel kénytelen mindennap többször átkelni a forgalmas kereszteződésen.


– Eltelt egy év, és nem történt semmi. Még jele sincs annak, hogy beruházás indulna itt, csak a balesetek száma nő hétről hétre – mondja a háromgyermekes Szabó Zoltán, aki a kicsikkel kénytelen mindennap többször átkelni a forgalmas kereszteződésen. Nemegyszer ütöttek már el gyalogost a járdán is a csomópont közelében.

– Már érdeklődtem, milyen feltételekkel lehet demonstrációt szervezni, mert már ettől sem riadunk vissza. Valaminek történnie kell, mielőtt még nagyobb lesz a baj – mondja Szabó Zoltán.
A Magyar Közút Zrt. kommunikációs osztályvezetőjét, Pécsi Norbert Sándort kérdeztük: mi hátráltatja ígéretük betartását?

– A kérdéses csomópontban továbbra is tervezzük a jelzőlámpás forgalomirányítás kiépítését. A beruházás a Közlekedési Operatív Programból valósulhat meg, ez egy európai uniós finanszírozású program, a projekt pedig egy előzetes vizsgálatot kapott az EU ellenőrző szervezeteitől. Ez az eljárás kissé elhúzódott, így a projekthez kapcsolódó közbeszerzési eljárás még folyamatban van – tudatta a szóvivő, hozzátéve, sikeres eljárás esetén ezt követően kerülhet sor a konkrét kivitelezési munkálatok elindítására.

– Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb megvalósulhasson a beruházás, ezzel is csökkentve a csomópont baleseti kockázatát. A beruházás megvalósításáig a közlekedők és ott lakók türelmét és megértését kérjük – zárta Pécsi Norbert Sándor. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Értékesítik a téglagyár területét Sopronban

Sopronban valószínűleg végleg felhagynak a téglagyártással: a Wienerberger értékesíteni kívánja… Tovább olvasom