Kisalföld logö

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 8°C | 19°C Még több cikk.

„Érthetelen: kivágták a kiserdőt"

Közel ötven fa tűnt el egyik napról a másikra a soproni Besenyő úti lakópark közeléből.

A patak partján kellemes kis ligetként gyakran felkeresték az itt élők. A holding szerint viszont csak a szemetelőknek adott lehetőséget.

Takács Tiborné csaknem elsírta magát, amikor értesítette szerkesztőségünket: a lakóhelyéhez közeli kiserdőt letarolták. Személyesen is megmutatta a patakparti kis liget maradványait. Ahol évekig dió- és fenyőfák adtak a városi embereknek hűs árnyékot a patak partján, ott most nedvező tönkök és ágakból nőtt hegyek csúfítják a környéket.

Takács Tibornét teljesen lesújtotta, hogy kivágták a fákat. Fotó: Magasi
Takács Tibornét teljesen lesújtotta, hogy kivágták a fákat. Fotó: Magasi


– Egyszerűen érthetetlen! Áprilisban, amikor majd kicsattantak az élettől, a kismadarak már rakták a fészküket... És akkor elpusztítják őket... Azt hittem, fatolvajok... – néz körbe elkeseredetten a nyugdíjas asszony. A szomszédos lakóparkban él, szinte naponta sétált itt, ahogy ő hívta: „a kiserdőben".

Utánajártunk, a terület az önkormányzaté, kezelője a holding. „Az ingatlanok jelenleg bérlő nélküli, illegális hulladéklerakó helyek, ezért a növényzet és az elbontható épületek eltávolítása után bekerítésre kerülnek" – tudatta dr. Komornoki László vezérigazgató.

Való igaz, a „kiserdő" közelében van a hírhedt Dóczi utcai garázssor, ahol a félig már elbontott épületek maradványai között hétről hétre újabb szeméthegyek nőnek (erről a Kisalföld is írt többször). A lakók elmondása szerint azonban a fás rész nem volt szemetes. Már csak ezért is érthetetlen a fák kivágása, hiszen a ligetet azokkal együtt is be lehetett volna keríteni...

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vérző arccal térdelt a járdán egy néni Sopronban

A járőrök segítették fel az idős asszonyt, értesítették a mentőszolgálatot. A néni séta közben esett… Tovább olvasom