Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

7:3 - Alig maradt ép üvegtábla

Sopron - 10-ből mindössze 3 üvegtábla „úszta meg" a köztéri vandalizmust a Deák téren. Darabja 250–300 ezer forint, azaz a kár mintegy kétmillió forint. A rendőrség nyomoz.
Tíz hónap alatt csaknem az összes üvegtábla a vandalizmus áldozatává esett a soproni Deák téren. Mára már könnyebb összeszámolni azokat, amelyeket még nem törtek össze. Az egyenleg: három sértetlen, hét törött. Hogy kinek és miért nem tetszettek a tér díszítő elemei, nem tudni. Annyi azonban bizonyos, a kár – melyet vélhetően a mi adóforintjainkból állítanak majd helyre – körülbelül kétmillió forint.

Költői marad a kérdés: Vajon kinek és miért nem tetszettek a Deák tér üvegtáblái? Sanos a biztonsági őr nem tud minden ponton jelen lenni... Fotó: Magasi Dávid
Költői marad a kérdés: Vajon kinek és miért nem tetszettek a Deák tér üvegtáblái? Sanos a biztonsági őr nem tud minden ponton jelen lenni... Fotó: Magasi Dávid


– Az összetört táblák értéke egyenként 250–300 ezer forint – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Szalay Dóra, a Sopron Holding Zrt. munkatársa. Tőle azt is megtudtuk, a helyreállításról egyelőre nem tudni. A táblák ugyanis a holding tulajdonai, a cseréjükről azonban az önkormányzat rendelkezik. Erre eddig nem érkezett megrendelés. – A téren a biztonsági őr huszonnégy órás szolgálatot lát el, de nyilván nem tud a helyszín minden pontján egyszerre jelen lenni, sajnos ezért előfordulhatnak ilyen esetek.

A Soproni Rendőrkapitányságon megtudtuk, a táblákkal kapcsolatban már érkezett feljelentés ismeretlen tettes ellen, de egyelőre nincs fejlemény az ügyben.

Olvasóink írták

101 hozzászólás
 • 101. spóroló 2008. július 30. 16:16
  „Kordont a térre!!! ´szt lehet lesni...
  Közterületen üveg=be-/eltörik, előbb, mint utóbb...

  Hungarikum. Ez is.

  Soproniként pedig szégyellem magam.”
 • 100. egy másik soproni 2008. július 28. 06:15
  „Feltételezem, hogy az őröknek van felelősségük és nemcsak ott vannak. felelősségtudat nélkül nemklehet vagyont őrízni. Úgy érzem, hogy az elsőszámú felelős az az LHB viztonsági szolgálat! Rábíztak valamitamire nem tudodtt vigyázni! Ha pedig a 2 őr nem elegendő, hogy megvédje a teret akkor od akell rakni még kettét vagy huszat vagy ezret ha ez az ára annak, hogy ne rongáljanak! A város az adófizetők pénzén fizeti őket és ugyan úgy összetörik a teret. így ez csak ablakon kodobott pénz! A www.sopron.hu oldalon kerestem a polgármester vagy a jelenlegi vezetőség email címét, de sajnos sehol sem találtam, gondoltam jelzem nekik a tényt illetve, hogy kapjanak már észhez! Mindennek kell, hogy legyen felelőse! Elsősorban az aki mösszetöri az adott tárgyat, ha pedig nincs meg az elkövető akkoraz a felelős akire az őrzést bízták.”
 • 99. Soproni lako 2008. július 27. 21:27
  „Teljesen igazatok van!Ha te a munkahelyeden nem vigyázol semmire téged tesznek felelőssé!Igenis fizessék meg a kárt azok akik nem örizték a teret!Megint az adofizetökkel akarnak megfizetetni mindent!”
 • 98. egy másik soproni 2008. július 27. 13:37
  „na igen azthiszem hogy Deák térinek igaza van! ha tönkreteszek valamit a munkahelyen vagy nem vigyázok kellően a rám bízott eszközökre akkor azt bizony velem fizettetik meg! Úgy gondolom, hogy az LHB securityt terheli a felelősség a téren történt rongálások miatt! Rájuk lett bízva, hogy vigyázzanak rá és nem tudták megvédeni a vandáloktól. Ha kevés a 2 őr akkor fel kell még venni, de ez így ebben a formában nem állapot! Remélem, Fodor polgármester úrfi észbe kap és nem az adófizetők pénzéből állíttatja helyre a károkat több millió Ftért! így is sok pénzt elherdált már, legalább most az egyszer legyen már észnél és kapjon afejéhez ő is és az egész városvezetés!”
 • 97. matriné 2008. július 26. 05:11
  „Hát ez van! Vandál szandálok! Az én gyerekem is vandál! De még nem is szandál!”
 • 96. Deák téri lakó 2008. július 25. 13:29
  „A cikkben van egy mondat ami mehgütötte a fülemet! A mondat így szól: Annyi azonban bizonyos, a kár - melyet vélhetően a mi adóforintjainkból állítanak majd helyre - körülbelül kétmillió forint.
  Miért is a mi adóforintjainkből állítják majdnem helyre? Miért nem az a cég fizeti meg a kárt akire a tér örzését bízták!? Miért nem ő a felelős a rábízott vagyonért?!”
 • 95. Deák téri lakó 2008. július 24. 18:51
  „Szerintem elég alkoholista feje volt a Polgárőr úrnak!”
 • 94. Egy Soproni 2008. július 23. 15:57
  „Szerintem pedig az, hogy valaki valahol hogy jelenik meg sokat elmond az illetőről.

  A ruházatnak szimbólikus tartalma is van, én úgy gondolom, hogy egy ember úgy igyekszik öltözni, hogy kifejezze egy irányzathoz, egy csoporthoz, egy társadalmi réteghez stb. való tartozását.

  Ahogy a polgárőrség vezetője a képernyőn megjelent egészen más csoporthoz, társadalmi réteghez való tartozást sejtetett, mint a polgárőrség.

  Az ő megjelenése ( kivéve hajviseletét ) nem volt méltó a polgárőrséghez.”
 • 93. Deák téri lakó 2008. július 23. 11:44
  „Másként képzelte el? Én nem képzeltem el sehogy. Bár az egyen vagy formaruhájában is megjelenhetett volna a nagy nyilvánosság előtt mert ugye van nekik olyan is! (nem is rossz, mert tetszik) Az emberek puszta kinézetéről nem lehet megmondani, hogy ő most rendőr, polgárőr vagy éppen egy hivatalnok vagy éppen fuvaros. Minden esetre össze vissza hantázott én nagyon úgy vélem. Az itt felhozott problémákra ott sem válaszolt hanem csak egy részük miatt védekezni próbált és igazságtalanságokat állított a 91. hozzászólásomban leírtakat illetően!”
 • 92. Egy Soproni 2008. július 23. 10:43
  „Deák tér lakó!

  Én is láttam az adást.

  s meg kell mondjam, nem volt egyáltan megnyerő, megnyugtató a vezető úr megjelenése!

  ÉN MÁSKÉNT KÉPZELTEM EL EGY POLGÁRŐRSÉG VEUEZŐT! ( DE LEHET, HOGY TÚLSÁGOSAN KONZERVATÍV VAGYOK!”
 • 91. Deák téri lakó 2008. július 23. 09:00
  „Tisztelt Polgárőr elnök úr!
  Tegnap este volt alkalmam a televízióban megnézni és hallgatni az önnel készült riportot!
  Nem gondoltam volna, hogy ezen fórum után elszalad gyorsan a televízióhoz védekezni és igazságtalanságot mondani! Ezen fórumon egyetlen hozzáaszólásomban sem írtam olyat, hogy láttam volna valaha is azt, hogy valaki az üvegtáblákat zúzza be. A térnek nem is azon a részén lakom ahol ezen üvegtáblák találhatók! Miért kell ferdjteni a valóságot? A szirénázó polgárőrautóról és a bilncset hordó embereiről miért nem beszélt? Ez ugya nagyon kínos lett volna és egy nagyon fekete folt az életükben így hogy napvilágot látott!”
 • 90. Egy Soproni 2008. július 22. 09:03
  „FIDOKA!

  AHA, MINDEN ÁLLAMPOLGÁR INTÉZKEDHET - AZTÁN ÖSSZETÖRIK A POFÁJÁT, S MÉG Ő JÁRHAT UTÁNNA HÓNAPOKIG A RENDŐRSÉGRE, MERT OLYAN HATÉKONYAN DOLGOZNAK, HOGY HÓNAPOKIG, A BÍRÓSÁGI ELJÁRÁSSAL MEG ÉVEKIG ELHÚZÓDIK EGY-EGY ÜGY!

  AKKOR MÁR INKÁBB A RENDŐRSÉG INTÉZKEDJEN! SZERINTEM!”
 • 89. nibail 2008. július 21. 23:43
  „Nem értem?!! Minek a térre ilyen drága dekoráció,ha úgysem tudnak vigyázni rá.Totál felesleges pénzkidobás.Soha nem tudtak vigyázni sehol sem a díszítőelemekre,mindig a vandálok áldozatai lettek. Akkor meg minek?? Én nem kértem hogy legyen. Kérte valaki az üvegtáblákat??Nem hiszem el,ez csúcs:))”
 • 88. FIDOKA 2008. július 21. 19:22
  „sajnos mindenűt vannak degenerált állat barom ember bőrbe bujt
  két lábonjáro győkerek,akiket a mama NEM nevelt meg.MIÉRT KELL
  TŐRNI-ZÚZNI? talán mert otthon csicskák,és elvannak nyomva
  és igy élik ki a traumát.AMUGY PEDIG BÁRMELY ÁLLAMPOLGÁR
  INTÉZKEDHET HA BTK-BA ŰTKŐZŐ CSELEKMÉNY ÉSZLEL,ÁLLAMPOLGÁRI JOGON MIVEL KŐTELESSÉGE,MÉG AZ ELKŐVETŐT IS VISSZA TARTHATJA A ZSARUK KIÉRKEZÉSÉIG! A BIZT.
  ŐRŐK JOGAIROL KŐTELESSÉGEIRŐL AZ 1998.4-ES TŐRVÉNY REDEL-
  KEZIK.”
 • 87. Egy Soproni 2008. július 21. 11:36
  „MIÉRT GYŐRI BIZTONSÁGI CÉG (LHB-PATENT SECURITY kFT) KAPOTT ÖNKORMÁNYZATI MEGBÍZÁST A DEÁK TÉR VÉDELMÉRE?????

  NINCS ALKALMAS SOPRONI CÉG?

  SZERINTEM MEG VALÓSZÍNŰLEG JOBB LENNE EZ A MEGOLDÁS:

  1 A MEGBÍZÁS DÍJA SOPRONBAN LENNE KIFIZETVE
  2 A CÉG TALÁN - BÁR EZ EGYÁLTALÁN NEM BIZTOS - ELKÖTELEZETTEBBEN VÉGEZNÉ A MUNKÁJÁT”
 • 86. Egy Ember 2008. július 21. 10:48
  „jocó1!

  IGEN A NEVELÉS TERÉN VAN NAGY PROBLÉMA!

  AZ IFJÚSÁG NEVELÉSE TERÉN ( magyar közigazgatási rendszer "szétverése" )

  ÉS NEM UTOLSÓSORBAN

  A BIZTONSÁGI ŐRÖK és a RENDŐRÖK NEVELÉSE TERÉN!”
 • 85. Tomasz 2008. július 21. 09:39
  „?pítö jellegü kritika!

  Ha olyan drágák azok az üvegek, akkor miért nem lehet néhány kamerát felszerelni a környékükre, és bekötni úgy, hogy a rendörségen folyamatosan látható legyen....
  Ez sem a legjobb megoldás, de ha már megelözni eddig nem tudza senki az üvegtörést, akkor legalább most próbáljuk megelözni, és ne megint akkor kezdjen a rendörség ismeretlen tettes ellen nyomozni, ha már 10 böl csak 3 üveg ép állapotú.”
 • 84. /joco1 2008. július 21. 08:48
  „Helyben lakok és polgárörök: nem vitatkozni, hanem együtt fellépni a vandálok ellen.A vandáloknak kb 99%-a helyi, tehát .az én, a te, a maga ill. a mi "nevelésünk".És itt vannak a legnagyobb problémák-a NEVELÉSÜNK terén”
 • 83. Egy Soproni 2008. július 21. 07:39
  „koko621000!

  FIGYELJEN!!!!!!!

  EGY A DEÁK TÉREN LAKÓ BARÁTOM EGYSZER ODAMENT A TÉREN A RENDÉRT FELELŐ BIZTONSÁGI CÉG KÉT EMBERÉHEZ, S MEGKÉRDEZTE MIÉRT NEM INTÉZKEDNEK EG KONKRÉT ESETBEN, AMIT ÉPPEN LÁTOTT.

  A BIZTONSÁGI ŐRÖK REAKCIÓJA: TE BUNKÓ KÖCSÖG - MIT AKARSZ - NINCS SEMMI ÉRTELME, HOGY INTÉZKEDJÜNK, HOGY A POLGÁRMESTERI HIVATALBA BEJELENTÉST TEGYÜNK, MERT CSAK KIRÖHÖGNEK MINKET! - S JOBB LÉESZ HA ELHÚZOL, HA NEM AKARSZ ROSSZAT!

  A BARÁTOMNAK CSAKNEM FUTVA KELLETT ELMENEKÜLNIE A HELYSZÍNRŐL!

  ERRŐL MI A VÉLEMÉNYE!”
 • 82. Deák téri lakó 2008. július 20. 21:17
  „Tisztelt Koko62100!
  Ön is a munkatársát védi amit valahol megértek. Ami nem tetszik azt itt már elmondtam amit önök nem hajlandók megérteni amit nagyon sajnálok! Az egészségi állapotomról csak annyit, hogy amint már írtam, nemrégiben egy szívműtéten estem át és örülök ha luk van a seggemen.”
101 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődik a Liszt Fesztivál

Sopron - A Liszt Fesztivál arca, Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész „A szülőföldtől… Tovább olvasom