Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

700 milliós kerékpárút a Fertő tónál

Új kerékpárút épül Balf és Fertőrákos között.
Az Új Széchenyi Terv "Kerékpáros-turisztikai attrakciók fejlesztése a Fertő-tó térségében" című felhívásán sikerrel pályázott a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság által vezetett konzorcium. A tó körüli kerékpáros hálózat fejlesztését célzó projekt a napokban nyert támogató döntést, így 100 %-os támogatási aránnyal, 700 millió forintból valósulhat meg.

A projekt célja a Fertő-tavat megkerülő kerékpárút magyarországi (a két, illetve három osztrák-magyar határátkelő közötti) szakaszának teljessé tétele, a hiányzó szakaszok kiépítése, illetve a meglévők felújítása.

A beruházás részeként Balf és Fertőrákos között az országos közúttal párhuzamosan a szőlőterületek között létrejön egy új nyomvonal: részben új bicikliút létesítésével, részben új vegyes használatú kerékpárút és mezőgazdasági út kialakításával, részben pedig a meglévő út felújításával. A Kelemente-patak hídjának rekonstrukciójára és a meglévő bicikliút korszerűsítésére kerül sor Fertőd belterületén, valamint kijelölés történik Sarród, Fertőd, Fertőszéplak, Hegykő, Fertőhomok, Hidegség és Fertőrákos belterületén. Több helyszínen pihenőhelyeket is kialakítanak majd.

A fejlesztések eredményeként 9,29 km új kerékpárút létesül, 4,36 km-en kerül sor a meglévő szakaszok felújítására, és további 8,6 km-nyi út kap kijelölést.

A Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság és a Fertő-tó körüli teljes kerékpárforgalmi nyomvonallal érintett települési önkormányzatok (Fertőrákos, Sopron, Fertőboz, Hidegség, Fertőhomok, Hegykő, Fertőszéplak, Fertőd és Sarród) mellett az összefogás tagja a TAEG Zrt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület és a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanács is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a 85-ösön Hegykőnél

Két autó ütközött a 85-ösön, a hegykői elágazásban hétfőn reggel. Már megindult a forgalom. Tovább olvasom