Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

700 millió forintos járműpark fejlesztés a GYSEV Cargonál

Jelentősen fejleszti járműparkállományát a GYSEV CARGO Zrt.: a vasúttársaság 25 nyitott, konténerszállító vasúti teherkocsit vásárol.

A GYSEV CARGO Zrt. jelenleg 35 konténerszállító teherkocsival rendelkezik, ezekhez vásárol a cég saját források felhasználásával 25 új járművet. Ennek köszönhetően csaknem megduplázódik a vasúttársaság konténerek szállítására alkalmas flottája.

A cég az aradi székhelyű, német tulajdonosi háttérrel rendelkező AstraRainIndustrie járműgyártótól szerzi be a vasúti teherkocsikat.

A 25 darab, 6 tengelyes, 90 láb, tehát 27,5 méter hosszú vasúti kocsit a megrendelés után még az idei évben elkezdik gyártani, majd várhatóan 2015 első negyedévében érkezhetnek meg a soproni székhelyű CARGO vállalathoz.

„A GYSEV CARGO Zrt. hosszú távú stratégiájában kiemelt szerepet kap a jelenleg is kedvezőpiaci pozíciók további erősítése a közép-kelet európai térségbena kombinált árufuvarozás területén. A célok eléréséhez szükségünk van megfelelő járműparkra, ezért döntöttünk a 700 millió forint értékű eszközbeszerzés mellett, amelyet a megnövekedett szállítmányozási igények is indokolnak" – mondta Skála János, a GYSEV CARGO Zrt. vezérigazgatója.

A vasúttársaság tavaly 600 millió forint értékben vásárolt 50 darab, elsősorban ömlesztett áru szállítására alkalmas Eaos típusú teherkocsit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Luca ír a legszebben

Orosz Luca nyerte meg az országos szépíró verseny budapesti döntőjét. Hatszáz diákot utasított maga… Tovább olvasom