Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

550 gyereket íratnak iskolába

Sopron - Rövidesen sor kerül az óvodások általános iskolai beíratására. Körülbelül 550 kisgyerek szüleinek március 5-ig kell kiválasztani azt az egy intézményt, amelyikbe szívesen járatnák a kicsit. Már csak alig két hét van hátra az általános iskolai beiratkozásokig.
Március 5-én és 6-án a nagycsoportos óvodások szüleinek – a nekik eljuttatott tájékoztató füzet alapján is – meg kell nevezni azt az intézményt, amelyikben taníttatni szeretnék gyermeküket.

– Minden gyerek egy oktatási intézményt választhat – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Palotai György, az önkormányzat humánszolgáltatási osztályának vezetője.

Az összesítés után dől el, az óvodás megkezdheti-e a tanévet a kívánt iskolában.

– Előfordul ugyanis, hogy egy-egy iskolába valamivel több jelentkezés érkezik, mint a felvehető létszám. Ilyenkor az intézmény bizonyos szempontok alapján rangsorolni kényszerül – tette hozzá Palotai György.

Nő az esély a bejutásra, ha például a gyermek lakókörzete iskolájába jelentkezett, esetleg nagyobb testvér már jár oda, vagy valamelyik szülő abban az iskolában pedagógus. De azt is figyelembe veszik, ha a nagyszülők a környéken laknak, vagy ha a szülők munkahelye az iskola közelében van. A nem soproni gyerekek csak abban az esetben nyernek soproni iskolába felvételt, ha valahol nem telt be a létszám.

– Az iskolák többségében nagyjából összhangban van a felvehetők és a jelentkezők száma – tette hozzá Palotai György. – A Gárdonyi- és a Német Nemzetiségi iskolában előfordul túljelentkezés. Elutasítás esetén a szülőket levélben tájékoztatják, amelyben megnevezik számukra a „szabad kapacitással" rendelkező intézményeket.

Olvasóink írták

  • 1. anya 2008. február 22. 08:03
    „Sajnos nem csak óvodás és nem csak városi gyerekről kell dönteni szülőknek.Ugyanis vidéken is élnek emberek!Azt sem tudjuk,hogy ezt az évet be tudják-e fejezni a mostani iskolájukban.De hogy a többi környező faluban hol lesz szeptemberben még iskola arról nincs információnk.Nem tudunk dönteni,mert ha lesz is mondjuk jövőre,a követekező 5 évben vajon nem kell megint iskolát váltaniuk a gyerekeinknek?Nem ártana a vidéki iskolákkal is foglalkozni.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Versenyben: olcsóbb gáz a lakosságnak is

Sopron - Tény, a verseny elkezdődött a gázpiacon, még akkor is, ha korlátozottan, és messze még a… Tovább olvasom