Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

48 millió forintot nyert a kórház

Az Erzsébet-kórház 48 millió forintot nyert az egészségügyi minisztérium pályázatán. Az összegből felfekvés megelőzésére szolgáló matracokat, ultrahang- és EKG-készüléket, defibrillátort vásárol az intézmény.
Aláírták kedden a városházán az Országos Egészségbiztosítási Pénztár és Sopron önkormányzata közötti finanszírozási szerződést, melynek kapcsán az Erzsébet-kórházban 48 millió forintos beruházásra nyílik lehetőség. A város az intézmény ágyszámcsökkentésével párhuzamosan pályázott a szakellátás strukturális átalakítására.

– Az igényelt és elnyert 48 millió forintból felfekvésmegelőző ágymatracokat, ultrahang- és EKG-készülékeket, defibrillátort, illetve a terheléses EKG-vizsgálathoz szükséges eszközöket szerzünk be – mondta el dr. Baranyai Tibor, a kórház főigazgató főorvosa.

A szerződést Fodor Tamás polgármester és Istántsuly Dezső, a megyei egészségbiztosítási pénztár igazgatója írta alá.
Az igazgató elmondta, a pénztár öt napon belül folyósítja az összeget.

– Összességében 7,2 milliárd forint állt rendelkezésre struktúraátalakításra, az igények ennél magasabbak voltak, mintegy 15 milliárdot tettek ki – tette hozzá az igazgató. – A kórház abban a szerencsés helyzetben van, hogy a teljes igényelt összeget elnyerte, ugyanúgy, mint a szívszanatórium, mely szintén 10,8 millió forinttal lett ilyen módon gazdagabb.

Mint ismeretes, az ágyszámcsökkentés a soproni kórházat is érintette. Itt 44 aktív ággyal csökkent a kapacitás, ugyanakkor 62 helyett 112 krónikus-rehabilitációs ágyat alakítottak ki: ebből 50 pszichiátriai és 62 belgyógyászati. A rehabilitáció természetesen az agyvérzések, mozgásszervi, traumatológiai és egyéb sebészeti beavatkozások utáni gyógyító tevékenységet is magában foglalja. Az elnyert 48 millió forint tehát a rehabilitációs célú eszközök beszerzésére és a megfelelő szakmai környezet kialakítására szolgál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adrienn Párizsban modellkedhet

Párizsba utazik a VM Supermodell verseny győztese, Hajtó Adrienn, hogy a legnevesebb modellekkel dolgozzon együtt. A világhír felé tartó soproni diáklány nyáron angolul tanul, hogy könnyebben boldoguljon külföldön. Tovább olvasom