Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

45 ezer doboz sör óránként az új gyártósoron Sopronban

Az 1,8 millió euró értékű beruházást a holland társaság éles belső versenyében nyerte el a hazai leányvállalat, ennek eredményeként növekedhet a magyar termékek jelenléte a hazai és a külföldi piacokon egyaránt.

Egy hét alatt minden magyar felnőttnek csomagol egy sörös dobozt a HEINEKEN Hungária új gyártósora.

Kedden, a próbaüzemet követően, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közreműködésével indították el a legújabb multipack csomagoló- és tálcázógépet Sopronban.

Minden magyarnak jut egy Soproni. Fotó: Magasi


Az új gyártósor 1,8 millió euró értékű (mintegy 560 millió forint) beruházás eredménye, óránként 45 ezer doboz előállítására képes, a hét minden napján, a nap 24 órájában. Így nemcsak a sör, de a csomagolás is Magyarországon készül majd, ami jelentősen csökkenti a társaság importigényét, és növeli a magyar termékek jelenlétét a hazai és a külföldi piacokon egyaránt.

A HEINEKEN Hungária tavaly februárban kötött megállapodást a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel (HIPA), hogy fejlesztéseivel, export lehetőségeinek kiaknázásával hozzájáruljon a térség és Magyarország gazdasági növekedéséhez.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közreműködésével indították el a legújabb multipack csomagoló- és tálcázógépet
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közreműködésével indították el a legújabb multipack csomagoló- és tálcázógépet


„Minden nemzetközi vállalaton belül éles regionális verseny folyik a fejlesztésekért. Abban, hogy a döntés ezúttal nekünk kedvezett, szerepe volt annak a bizalomnak, amelyet a tavalyi megállapodás eredményezett. Büszkék vagyunk arra, hogy a HEINEKEN a magyarországi beruházás és azon belül is a soproni sörgyártás fejlesztése mellett döntött, valamint arra, hogy ez a számunkra fontos beruházás itt, Sopron városában valósulhatott meg" – hangsúlyozta az ünnepségen Joris Huijsmans.

A HEINEKEN Hungária vezérigazgatója kiemelte, hogy a társaság tovább kívánja erősíteni piaci jelenlétét, hiszen hosszú távra rendezkedett be Magyarországon. Joris Huijsmans beszélt arról is, hogy az idén 120 éves Soproni Sörgyár hagyománya, valamint Magyarország piacvezető márkája, a Soproni kötelezi a céget, ezért is fordít a vállalat kiemelt figyelmet az innovációra, ami biztosítani tudja a gyár további, hosszú távú fennmaradását.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta: „A HEINEKEN Hungária és Magyarország kiszámítható együttműködése jó érv volt arra, hogy ez a beruházás itt valósuljon meg Sopronban."

A HEINEKEN 2008 óta több mint 17 milliárd forintot fektetett be Magyarországon. A leányvállalatnak jelenleg 520 munkavállalója van, közülük közel kétszázan dolgoznak Sopronban. A cég beszállító partnerei és a vendéglátóiparban betöltött szerepe révén összesen közel 6000 fő megélhetéséhez járul hozzá Magyarországon, és emellett – helyi beszerzésének köszönhetően – a magyar mezőgazdaság kiemelt partnere.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VOLT Fesztivál - Párat alszunk és találkozunk Sopronban! - fotók

Egy hét múlva kezdődik a VOLT Fesztivál. Mutatjuk az újdonságokat; kiderült tízezer lufit engednek… Tovább olvasom