Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

450 éves a Berzsenyi Evangélikus Líceum

Sopron - Nagyszabású rendezvénysorozattal ünneplik mától a Berzsenyi evangélikus líceum fennállása 450. jubileumi évét. A program ma sport- és imanappal, valamint ökörsütéssel kezdődik.

– Sopron legrégebbi középiskolája, az evangélikus líceum (amely 1945 után, az államosításkor lett Berzsenyi-gimnázium) fennállása 450. jubileumi évének ünnepi rendezvénysorozata ma (csütörtökön) délben sportnappal, 450 perces kosárlabda-mérkőzéssel indul – tudtuk meg Tölli Balázstól, a Berzsenyi-líceum igazgatójától. – Ezzel párhuzamosan zenével egybekötött, s a fiatalság igényei szerinti áhítat-sarkokkal berendezett dísztermünkben 450 perces, fakultatív imanapot is tartunk. A jubileumi események első napját az udvaron ökörsütés is színesíti. Kísérő programként Lépesfalván (Loipersbach) ma este fél 8-kor jótékonysági hangversenyt rendeznek, hiszen a lépesfalviakkal közösen indítottuk útjára az osztrák faluban a magyar nyelv oktatását. A bevétellel a költségekhez járulnak hozzá. Fellép a líceum Rauch András Kórusa és a németországi testvérintézményünk, a neuendettelschaui Laurentius-Gymnasium énekkara.

Tölli Balázs igazgató elmondta még: a jubileumi események pénteken délelőtt tudományos és ismeretterjesztő előadásokkal folytatódnak, az intézmény sikeres életpályát befutott öregdiákjai közreműködésével. E személyiségek között köszönthetik például Winkler Barnabást, a Pesten élő híres építészt – a Líceumi Diákszövetség elnökét –, vagy Richly Zsolt rajzfilmrendezőt. A biológia szaktantermet házi ünnepség keretében egyik volt kiváló növendékükről, Gombocz Endre botanikusról nevezik el. Pénteken rendezik meg a 8-9-esek számára a Berzsenyi-emléktúrát is, Nikla, Egyházashetye és Duka útvonalon. A jubileumi ünnepségsorozat egyik kiemelkedő eseménye lesz az iskolatörténeti kiállítás, amely a Lábasházban nyílik délután 5-kor.

A szombati programban délelőtt mutatják be a Líceum karácsonyra kiadandó, s az ünnepkörhöz kapcsolódó dalokat tartalmazó CD-jét, valamint Kárpáti Györgynek a Líceumról újonnan készített filmjét. E napon délelőtt rendezik meg a kerek évfordulót ünneplő osztályok közös érettségi találkozóját is. A Liszt-központban délután 4-kor kezdődő jubileumi díszünnepségre is jó szívvel várják a nagyközönséget. A Liszt-központban aznap 15 órától kihelyezett postahivatal működik, ahol első napi bélyegzéssel látják el a Líceum fennállása 450. jubileumi évére készült bélyeget. Az ünnepségsorozatot a vasárnap 10-kor kezdődő jubileumi istentisztelet zárja.

Gosztonyi Miklós

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új helyre költözik a nyelviskola

Sopron - A Nyugat-Magyarországi Egyetem Idegen Nyelvi Központja nyelviskolájában idén ősszel nyolc… Tovább olvasom