Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

43 szociális bérlakás épül rászorulóknak

Bokréta került kedden a szerkezetkész állapotú 43 lakásos szociális bérház tetejére.

illusztráció
Bő egy év elteltével, tegnap már a szerkezetkész állapotban lévő épület bokrétaünnepségére lá togattak el. Kalmár István alpol gármester ünnepi beszédében elhangzott: – Sopronban hatal mas az igény szociális bérlaká sokra. Van, hogy egy-egy kiírt lakásra 70–80 család is pályázik. Épp ezért örömteli esemény a város életében, hogy egyszerre 43 lakással több lesz a rászoruló családok részére.

94 föld alatti parkolóhely – Egy frekventált ponton el helyezkedő épülettel és európai színvonalú lakásokkal gazdago dik Sopron – tette hozzá a város vezető, megemlítve, hogy a ház alatt 94 autó befogadására alkal mas mélygarázs orvosolja majd a környék parkolási gondjait. Ez zel nemcsak a közlekedési gon dok oldódnak meg, de idővel hasznot is hoz a városnak. Mesterházy Attila, az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esély egyenlőségi Minisztérium poli tikai államtitkára az ünnepen méltatta Sopron kiváló pályáza ti anyagát, mellyel kormány döntés alapján kétszázhatvan millió forint vissza nem téríten dő támogatáshoz jutott a város. Ez az összeg a bérlakások kivite lezési költségének több mint fe lét fedezi.

A maradék közel két százmillió forintot az önkor mányzat állta, csakúgy, mint a mélygarázs építésére fordított több mint kétszázötvenmillió forintot is. Áprilisban átadhatják Az épület területén végzett ré gészeti feltárások miatt csak jú niusban kezdődhetett meg az építkezés, melynek nyomán ti zenegyezer köbméter földet ter meltek ki.

A kivitelezést végző Stettin Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Kerekes Attila el mondta: az épületben már vég zik a gépészeti és elektromos alapszerelést, elkezdték a belső vakolást is. Amennyiben enyhe tél lesz és ebben az ütemben tud ják folytatni a munkálatokat, április közepén megtörténhet a szociális bérlakások átadása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a soproni gyilkost

Elfogták azt a 23 éves helyi férfit, aki egy késszúrással megölte az egyik soproni itallerakat… Tovább olvasom