Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

400 millió forintos kötbérkövetelés a Sopron Holdingtól

Kötbérfizetési kérelmet nyújtott be kedden a Sopron Holding Zrt-vel szemben, a Soproni Erőmű. 400 millió forintról van szó.

A Soproni Erőmű véleménye szerint a Sopron Holding Zrt., mint a távhő átvevejője megszegte a korábban megkötött szerződést. Ezért kedden 400 millió forint értékű kötbérfizetési kérelmet nyújtottak be a holdinggal szemben - közölte az ALTEO Nyrt., igazgatósága.

A társaság hivatalos oldalán az is olvasható, hogy a követeléssel kapcsolatban az erőmű a soproni önkormányzattal tárgyalással kívánt megegyezni. Ezt a korábbi időközi vezetőségi beszámolóiban a cég jelezte is.

Mint írják, a Soproni Erőmű a korábbiakban mindkét fél számára elfogadható megoldást keresve több javaslatot is előterjesztett, amelyet a Sopron Holding is megfelelőnek tartott, azonban mindeddig végleges megállapodás nem született.

Emiatt a cégcsoport jogos követelésének érvényesítése érdekében, felelős gazdálkodóként eljárva, kénytelen volt a jogi eljárást kezdeményezni. Amennyiben a tárgyalások időközben eredménnyel járnak, a társaság intézkedni fog az eljárás felfüggesztéséről, a jogvita békés úton történő lezárásáról.

Az ALTEO csoport konzervatív árbevétel és eredménytervezése során a kötbérkövetelésből befolyó bevétellel nem számolt, az sikeres érvényesítése esetén - az a Soproni Erőmű eredményét növelheti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliókból újulhat meg a soproni Kurucdomb

A projekt 100 százalékos támogatású, az önkormányzatnak nem kell önrészt biztosítania a… Tovább olvasom