Kisalföld logö

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

400–600 millió forintba kerül a püspöki kastély felújítása

Fertőrákos - Mintegy kétmillió forintot fordítanak a fertőrákosi püspöki kastély vendégfogadási környezetének javítására, s további hat-nyolcmillió forintot a rekonstrukció előkészítésére az idén.

– A fertőrákosi püspöki kastély felújítása, illetve a patinás falak élettel való megtöltése a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága (MNG) napirendjén van – fogalmazott dr. Varga Kálmán, az MNG igazgatója. – A mai, végleges formáját a XVIII. század közepére elnyert kastély, amelyben helytörténeti kiállítás látható,  jelenleg is látogatható – április 30-ig minden szombaton és vasárnap tíz és tizenöt óra között várják a vendégeket, míg csoportos bejelentkezés esetén más időpontban is megnyitják a kapukat. Májustól – egy nap kivételével – mindennap nyitva tart a kastély, naponta 10–18 óráig. Tavasszal mintegy kétmillió forintos költséggel felújítjuk a fogadóhelyiséget, s a püspöki kastély borospincéjét is megnyitjuk a látogatók előtt.

A felújításra váró püspöki kastély a XVIII. század közepén nyerte el mai alakját.


Dr. Varga Kálmán elmondta még: ebben az évben a fertőrákosi műemlék rekonstrukciójának előkészületeire – a kutatásra és a tervezésre – hat-nyolcmillió forintot szánnak. Az elképzelések szerint az uniós pályázatokat úgy ütemezik, hogy a fertőrákosi püspöki kastély teljes körű felújítását 2010–11-ben – a Regionális Operatív Program keretében – elkezdhessék. A jelenlegi árakon számítva 4–600 millió forintos költségvetésű beruházás során a műemlék hátsó traktusában szálloda is helyet kap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs versenyhelyzet a gazdaságban

Sopron - A magyar gazdaságnak csak akkor van esélye növekedési pályára állnia, ha csökkennek a… Tovább olvasom