Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

3 perc 54 másodperc alatt a 22. emeletre

Budapest–Sopron - A soproniak közül a legjobb helyezést elért tűzoltó 3 perc 54 másodperc alatt jutott fel a 22. emeletre a Budapesten rendezett III. Országos Tűzoltó Lépcsőfutás és Erőpróba Versenyen.
Több mint kétszáznegyven hivatásos tűzoltó részvételével zajlott le a tűzoltók országos lépcsőfutás- és erőpróbaversenye a budapesti Semmelweis Egyetem 65 méter magas toronyházában.

Az erőpróbán több mint harmincan indultak, köztük Bariska Miklós.
Az erőpróbán több mint harmincan indultak, köztük Bariska Miklós.

A lépcsős feladatnál a 22. emeletre kellett minél hamarabb feljutniuk a tűzoltóknak, akik teljes felszerelésben – csizmában, védőruhában, sisakban, légzőkészülékkel, oxigénpalackkal és maszkban – tették meg az utat. Az országos megmérettetésen Győr-Moson-Sopron megyét a soproni tűzoltóság csapata képviselte. Közülük a legjobb teljesítményt e versenyszámban Pirger Attila hadnagy teljesítette: a 3 perc 54 másodperces idő a 31. helyezéshez volt elég. A győztes komlói tűzoltó 2 perc 54 másodperc alatt futotta meg a 460 lépcsőt. A soproni csapat Hancz László, Szeiler Tamás és

Csuka Zsolt tűzoltóparancsnokból állt.
Az országos erőpróbaversenyen több mint harmincan startoltak: védőfelszerelésben két darab hatvankilós zsákot, továbbá négy harmincliteres, vízzel töltött kannát kellett az első emeletre vinni. Ezt követően füsttel elárasztott labirintusból kellett kitalálniuk a tűzoltóknak. A soproni tűzoltók közül Bariska Miklós a legjobbak között végzett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Méltó ünnepre készülnek

Sopron - Koszorúzással, koncertekkel, a Várkerületen „utcabállal” ünneplik meg a… Tovább olvasom