Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 23°C Még több cikk.

340 millió forintért adnák el

Ismét pályázatot írt ki a Nyugat-Magyarországi Egyetem a volt gyermekszanatórium értékesítésére.
Herczeg László, a Nyugat-Magyarországi Egyetem gazdasági főigazgatója bízik benne, hogy a megismételt eljárásban sikerül vevőt találni az egykori gyermekszanatóriumra. – A korábbi érdeklődők közül tízet levélben is megkerestünk, melyben tájékoztattuk őket az újbóli értékesítés részletei- ről – mondta a gazdasági főigazgató.

– Az eredeti ár, a 470 millió forint véleményünk szerint túlértékelt, így most már 340 millió forintos bevételre számítunk. Amennyiben a mostani felhívásunk is sikertelen lesz, december 31-ig még próbálkozhatunk az értékesítéssel.

Herczeg László hozzátette, az egyetem a befolyt összeget kizárólag fejlesztésre fordítja. Az épület tulajdonjogát az egyetem öt évvel ezelőtt kapta meg az egészségügyi minisztériumtól. Cserébe keszthelyi ingatlanjukat ajánlották fel a mai Pannon Egyetem jogelődjének, a Veszprémi Egyetemnek. Az első fejlesztési tervekben még az szerepelt, hogy bentlakásos oktatási központot alakítanak ki. A költségek azonban olyan magasak lettek volna, hogy nem vállalhatták. Időközben az egyetemhez került a Bajcsy-Zsilinszky utcai valamikori gépipari technikum épülete, és inkább ezt alakítják át.

A közel háromezer négyzetméteres, háromszintes egykori gyermekszanatórium immáron egy évtizede áll kihasználatlanul. Az elmúlt években az érdekelődő befektetők közül akadt olyan, aki emelt szintű nyugdíjas otthont alakított volna ki az épületből.

Kis történelem

Az épületben 1962-től működött a különböző betegségek gyógyítására, rehabilitációjára gyermekszanatórium. Kezeltek itt még légúti megbetegedésben, allergiában szenvedő fiatalokat is. Az intézményt 1995-ben szüntették meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikó István örökös tag

Közel ezerötszázan szavaztak Sopronban a „Petőfi Színház örökös tagja" elismerés odaítélésére. A nyertes Mikó István lett, a teátrum új korának első színidirektora, aki színművészként is, rendezőként is feledhetetlen színházi estéket szerzett a soproni közönségnek. A mostani szavazásnál egymaga a voksok több mint egyharmadát zsebelte be, s ez jelzi, a soproni közönség nem felejti szeretett és igen népszerű művészét, s nosztalgiával gondol a társulati munka egykori irányítójára. Tovább olvasom