Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 23°C Még több cikk.

300 millióval többet kap Sopron

Sopron - Sopron többet kap a kormány következő városrehabilitációra elkülönített akciócsomagjából, mint a többi megyei jogú város.
Kránitz László (MSZP) országgyűlési képviselő szerint a kormányoldal ezzel egy korábbi döntést kompenzált. A Regionális Fejlesztési Tanács tegnapi ülésén Walter Dezső, Sopron előző polgármesterének kezdeményezésére úgy döntöttek a tagok, hogy a 2011–2012-es akciótervben a városrehabilitációra elkülönített milliárdokat egyenlő mértékben osztja el a megyei jogú városok között. Kivétel ez alól Sopron. A leghűségesebb város ugyanis szemben a többiek 1,097 milliárdos támogatásával, 1,397 milliárd forintot kap – tájékoztatta a Kisalföldet Kránitz László, a tanács tagja, országgyűlési képviselő.

A kormánytöbbségű tanács ezzel egy korábbi döntését kompenzálta, amikor a megyei jogú városok 900 milliót kaptak városrehabilitációs célokra, Sopron pedig csak azért 600 milliót, mert a Deák tér felújítására korábban már kapott 600 millió forintot.

A témáról szerda délután Fodor Tamás polgármester sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, következetes érdekérvényesítő tevékenységük végeredménye a döntés, miszerint Sopron visszakapta az előző fordulóban elvett 300 millió forintot. Így a városfejlesztési stratégiában eredetileg meghatározott célokat a tervek szerint maradéktalanul végre tudják hajtani.

– Az előző döntés után úgy éreztük, hatalmas méltánytalanság érte Sopront, hiszen a főváros után itt található a legtöbb műemlék épület, tehát volna mire költeni a pénzt. Így minden fórumot megragadtunk arra, hogy megkapjuk azt a támogatást, amit a többi megyei jogú város.

A polgármester elmondta, a fejlesztési tanács tárgyalta a Regionális Operatív Program projektjeit is, amelyek között az első helyen támogathatóként emelték ki a fertőrákosi barlang értékmegőrző és értékteremtő turisztikai célú fejlesztését, így az előbírálaton jól szerepelt a pályázat. Hamarosan döntés születik néhány oktatási intézmény sorsáról is, a Petőfi-iskola és a Trefort téri óvoda pályázata nemsokára a bírálóbizottság elé kerül, és kiderül, támogathatónak ítélik-e a projekteket.

Olvasóink írták

  • 1. pulci 2009. április 30. 12:44
    „Na most igazodjon ki megint az ember azon hogy ki szerezte a penzt. Megint elbeszelnek egy mas mellett ahelyett, hogy örülnenek annak hogy Sopronba folyamatosan folyik a penz utfelujitasokra varosfejlesztesre stb. Abba kene mar hagyni ezt szohaborut mint ahogy a az aluljaronal is lattuk es inkabb azzal foglalkozni, hogy ne kelljen ennyi hitelt felvennie a varosnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megoldás a tanulás magánúton?

Iván - Ivánban akad, aki korán jött anyasága, apasága vagy épp családi körülményei miatt… Tovább olvasom