Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

2. fokozatú hőségriadó Sopronban is

Sopron önkormányzata értesíti a város lakosságát, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai alapján az Országos Tisztifőorvos 2009. július 15-től július 18-ig terjedő időszakra országosan elrendelte a 2. fokozatú hőségriadót.

A jelzett napokon térségünkben a napi középhőmérséklet várhatóan meghaladja a 25 Celsius-fokot. Felhívják a lakosság figyelmét, hogy tartózkodjanak naptól védett, lehetőleg hűvös helyen. Aki teheti, ne hagyja el lakását.

Fogyasszanak sok folyadékot, szükség esetén keressék fel a légkondicionált üzletközpontokat, egyéb klimatizált, vagy természetesen hűvös helyiségeket, amíg kellően lehűl a szervezetük.
Különös figyelmet fordítsanak elsősorban a szív- és keringési betegségben szenvedők, az idős legyengült szervezetű emberek, csecsemő és kisgyermekek gondozására.


A szabadban dolgozók, illetve a munkáltatók figyelmét felhívják a rendszeres munkaközi szünetek és a védőital biztosítására. Felhívják a figyelmet a lakosság biztonságos ellátása érdekében, takarékoskodjanak az ivóvízzel és az elektromos árammal. A rendkívüli időjárásra tekintettel Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata figyelemmel kíséri az időjárási helyzet alakulását és a szükséges intézkedéseket megteszi.

A közterületeket rendszeres időközönként locsoltatja, kiemelten kezeli az egészségügyi és szociális intézmények, ifjúsági táborok és a hajléktalanok ivóvízzel való ellátását, biztosítja a köztéri ivóvízkutak, kifolyók működőképességét és szükség szerint intézkedik ivóvíz osztására a forgalmi dugókban rekedt autósok, illetve a járókelők részére.

Az önkormányzat kéri a lakosságot, kísérjék figyelemmel a híradásokat, figyeljenek embertársaikra és az esetleges rosszullétek megelőzése érdekében működjönek együtt fenti felhívásban foglaltakat betartásában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mélygarázs: hamarosan kezdődik a próbaüzem

Sopron - A tűzoltóság csütötröki gyakorlatát követően elkezdődik a soproni, Petőfi téri mélygarázs… Tovább olvasom