Kisalföld logö

2016. 12. 06. kedd - Miklós -6°C | 3°C

28 ezres vízdíj az üres házban

Lövőn idén 28 ezer forintos vízdíjat számláztak egy olyan háznál, amelyben senki nem lakik.
Lövőn Nyúl László (34) asztalos alig akart hinni a szemének, amikor a napokban kézhez kapta Kert utcai ingatlanának vízdíját.

Eddig évi 980 forint volt

– Egy lakatlan házról van szó, amelynek éves vízdíjáért soha nem fizettem többet 980 forintnál – fogott történetébe a lövői férfi. – Ezt az összeget még meg is értem, hiszen ott a mérőóra, amelyet évente le kell olvasni. De hogy miért is emelkedett most 28 ezer forintra a díj, az már végképp elfogadhatatlan a számomra. Ugyanis változatlanul nem lakik ott senki, aki egy csepp vizet is elhasználna. Édesanyám házában, ahol élek, évente fizetünk ennyi vízdíjat.

Vízórát cseréltek júniusban

– A vízmű kizárólag az óraállás után számláz. A vizsgálat eddigi adatai szerint a lövői ingatlanon idén májusban olvasták le utoljára a vízóra állását – mondta Gyarmati László, a soproni vízművek gazdasági igazgatója. – A szóban forgó vízóra ezt követően alig egy hónapra rá, júniusban megérett a cserére, négyévessé vált. Az óracserekor a leolvasott mennyiséget az ingatlan tulajdonosa is hitelesítette aláírásával. Ettől függetlenül a lövői férfi panaszára két napra rá már helyszíni szemlét tartottunk.

Folyik a vizsgálat

– Egyelőre nem tudjuk, mi okból történhetett a nagymértékű vízelfolyás, ezért a vizsgálatokat még folytatjuk. Annyi bizonyos, hogy az új vízmérő az eltelt egy hónap alatt nulla köbméteres fogyasztást mutat. A számla végösszegét csak a vizsgálatok befejezését követően helyesbíthetjük.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenhat tő kendert irtott ki a rendőrség

A soproni erdőben tizenhat tőből álló kenderültetvényt alakítottak ki ismeretlenek. A telepet egy erdész bejelentésére felszámolta a rendőrség. A Soproni Rendőrkapitányság embereinek túlburjánzó, két és fél méteres sűrű bozóttal és tüskés bokrokkal kellett megbirkóznunk ahhoz, hogy bejuthassunk a mintegy ötven-ötvenöt négyzetméteres területre. Tovább olvasom