Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

28 ezres vízdíj az üres házban

Lövőn idén 28 ezer forintos vízdíjat számláztak egy olyan háznál, amelyben senki nem lakik.
Lövőn Nyúl László (34) asztalos alig akart hinni a szemének, amikor a napokban kézhez kapta Kert utcai ingatlanának vízdíját.

Eddig évi 980 forint volt

– Egy lakatlan házról van szó, amelynek éves vízdíjáért soha nem fizettem többet 980 forintnál – fogott történetébe a lövői férfi. – Ezt az összeget még meg is értem, hiszen ott a mérőóra, amelyet évente le kell olvasni. De hogy miért is emelkedett most 28 ezer forintra a díj, az már végképp elfogadhatatlan a számomra. Ugyanis változatlanul nem lakik ott senki, aki egy csepp vizet is elhasználna. Édesanyám házában, ahol élek, évente fizetünk ennyi vízdíjat.

Vízórát cseréltek júniusban

– A vízmű kizárólag az óraállás után számláz. A vizsgálat eddigi adatai szerint a lövői ingatlanon idén májusban olvasták le utoljára a vízóra állását – mondta Gyarmati László, a soproni vízművek gazdasági igazgatója. – A szóban forgó vízóra ezt követően alig egy hónapra rá, júniusban megérett a cserére, négyévessé vált. Az óracserekor a leolvasott mennyiséget az ingatlan tulajdonosa is hitelesítette aláírásával. Ettől függetlenül a lövői férfi panaszára két napra rá már helyszíni szemlét tartottunk.

Folyik a vizsgálat

– Egyelőre nem tudjuk, mi okból történhetett a nagymértékű vízelfolyás, ezért a vizsgálatokat még folytatjuk. Annyi bizonyos, hogy az új vízmérő az eltelt egy hónap alatt nulla köbméteres fogyasztást mutat. A számla végösszegét csak a vizsgálatok befejezését követően helyesbíthetjük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenhat tő kendert irtott ki a rendőrség

A soproni erdőben tizenhat tőből álló kenderültetvényt alakítottak ki ismeretlenek. A telepet egy erdész bejelentésére felszámolta a rendőrség. A Soproni Rendőrkapitányság embereinek túlburjánzó, két és fél méteres sűrű bozóttal és tüskés bokrokkal kellett megbirkóznunk ahhoz, hogy bejuthassunk a mintegy ötven-ötvenöt négyzetméteres területre. Tovább olvasom