Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

260 millió forinttal tartoznak

A még mindig 260 millió forinttal tartozó soproni Marhavágó Kft. és a beszállítók között eredménytelenül zárult a legutóbbi egyeztető tárgyalás. Az állásidőben lévő dolgozók úgy tudják, a húsüzem novemberben indulhat újra.
A soproni Marhavágó Kft. vágóhídján június 8-a óta nem volt élőállat-szállítás: a gazdasági társaság közel 282 millió forintos tartozást halmozott fel, ekkor döntöttek úgy a beszállítók és a kereskedők, felfüggesztik az élő állatok soproni fuvarját.

– Időközben a marhavágó tartozása kétszázhatvanmillió forintra csökkent, ám a legutóbbi egyeztető megbeszélésen egy tapodtat sem közeledtek az álláspontok – mondta érdeklődésünkre Giczi Pál, a korábbi beszállítások szervezését végző cég ügyvezetője.

– A tulajdonos megbízottjával ültünk tárgyalóasztalhoz, de nem jutottunk előbbre – folytatta Giczi Pál. – Mi az igazi tulajdonossal szeretnénk beszélni a tartozásról, azzal az emberrel, aki nem fizetett nekünk a vágómarhákért, pedig soproni kft.-je tőlünk azokat átvette.

Meghosszabbított fennmaradási engedély

– A soproni Marhavágó Kft. tulajdonosa meghosszabbíttatta a cég fennmaradási engedélyét és tervezi, hogy a marhavágót egy szakmai befektetőnek adja el. Úgy tudjuk, november elsejével kezdheti meg újra működését az üzem – tájékoztatott Márk István, a soproni húsipari cég időközben felmondott ügyvezetője.
A novemberi indulás hírét hitetlenkedve fogadták a beszállítók képviselői. Mint mondták, ki lesz az a marhatartó, aki újra Sopronba küldi az állatot, miközben még a korábbi szállítmányokért se fizettek?

Állásidőn, nyaralás nélkül

Füzi Vilmosné négy éve dolgozik a Marhavágó Kft.-nél, legutóbb a csomagolórészleg csoportvezetőjeként tevékenykedett. – Immár több mint másfél hónapja úgynevezett állásidőn vagyunk a fizetés nyolcvan százalékáért – mondja. – Összébb kell húznunk a derékszíjat, az üdülés pedig szóba sem kerülhet. Pedig szerettünk volna eljutni a tengerpartra, de úgy tűnik, ez most is csak vágyálom marad. Mi is hallottuk, hogy november elsején újra indul a vágóhíd, eredeti profillal. Jó lenne, ha így is történne. Szeretem az ottani társaságot, ezért még nem gondoltam arra, hogy új munkahelyet keressek.

Hettlinger János, a soproni húsüzem szakszervezeti bizalmija: – Egyelőre reménykedünk, hogy minden a rendes kerékvágásba zökken. Nem hagyom ott a marhavágót, hiszen szakiskolám befejezése, 1991 óta dolgozom a cégnél hentesként. Novemberig idehaza tevékenykedem, van sertés és segítek a földeken is. A nyaralásra pedig nem is gondolok.

Hitelezői választmány alakult

A soproni marhavágóügy rendezése érdekében öttagú hitelezői választmány alakult az ország több régióját érintő vágómarha-beszállítói körből tegnap a győri kereskedelmi és iparkamara tanácstermében. A továbbiakban ők tartják a kapcsolatot a jogi képviselettel, továbbá a soproni vágóhíd tulajdonosával folytatandó tárgyalásokon is ők lépnek fel a károsultak nevében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rejtélyes tűz miatt lakhatatlan a ház

Tűz ütött ki eddig ismeretlen okból Nagycenken egy kétgyermekes családnál szerdára virradó éjjel:… Tovább olvasom