Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

25,8 milliós gabonalopás Veszkényben

Első fokon a bíróság az első és másodrendű vádlottakat, 4 év, illetve 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte.
A Soproni Járásbíróság csütörtökön ítéletet hirdetett a 2012
augusztusában történt, 25,8 millió forintos kárral járt gabonalopási ügy hét vádlottja fölött.


2012 nyarán két éjszaka Veszkény határában egy német vállalkozó magtárából 120 tonna repcét és 160 tonna búzát loptak el. A gabonaraktár kifosztása ügyében végül hét vádlott állt a bíróság elé, bár akadt közöttük olyan, akit Németországból európai elfogatóparancs keretében szállítottak vissza Magyarországra. A büntetőper 2013 tavaszán kezdődött el.
Előzmény: Jelentős értékre elkövetett lopás a vád >>

Dr. Király Réka bíró – mérlegelve a tanúvallomásokat és a bizonyítékokat – az első és másodrendű vádlottakat, G. J.-t és H. T.-t 4 év, illetve 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte. A többi bűnsegédre és résztvevőre 1–2 év közötti – 4–5 évre felfüggesztett – börtönt szabott ki. Az ítélet nem jogerős, mivel egy vádlott és ügyvédje felmentésért fellebbezett, míg a többiek és az ügyészség három nap gondolkodási időt kértek. Az előzetes letartóztatásban lévők ügyvédjei védenceik szabadlábra helyezése mellett érveltek. Az ügyész ezt nem támogatta, és a bíró sem adott helyt a kérelemnek. A büntetőügy másodfokon a Győri Törvényszéken folytatódik.

Első fokon ítélet született a gabonalopási perben. Fellebbezés miatt másodfokon folytatódik a büntetőügy.
Első fokon ítélet született a gabonalopási perben. Fellebbezés miatt másodfokon folytatódik a büntetőügy.


A bírói ítélet a kártérítés polgári igényét is rögzítette. A biztosító a kárból összesen 5,3 millió forintot térített meg a német gazdálkodónak, így a fennmaradó több mint húszmillió forint rendezése a vádlottakra hárul.

Ezen túlmenően a bíró különböző mértékű, több százezer forint értékű vagyonelkobzást, s ugyancsak hasonló nagyságrendű, az államnak járó eljárási illetékeket is kiszabott.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét megrendezik a Sop-Rock tehetségkutatót

Ráadásul hivatalosan is csatlakoztak a Hangfoglaló Magyarország tehetségkutató sorozathoz. Tovább olvasom