Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

24 órás úszás Sopronban - fotók, videó

A hétvégén immár huszadik alkalommal rendezték meg a 24 órás úszónapot Sopronban.

Az úszónapon 17 csapat mérte össze az erejét, jöttek Ajkáról, Dunaújvárosból, Budapestről, Fonyódról, Mosonmagyaróvárról, Debrecenből, három gárda Győrt, nyolc együttes pedig Sopront képviselte.

A rajt előtt fúvószenére melegíthettek a versenyzők, a legapróbb
gyerekektől a nyugdíjasokig, mindenki izgatottan készült az
állóképességet alaposan igénybe vevő erőpróbára.  A programot ezúttal is a Csik Ferenc uszodában tartották, a képzeletbeli startpisztoly csakúgy mint eddig, szombaton 12 órakor dördült el. Az  a gárda lett a  nyertes, amelynek tagjai a legtöbb hosszt teljesítették a 24 óra alatt.

Vasárnapi képriport az úszónapról. Fotók: Magasi Dávid

A legjobbnak járó dicsőséget, az oklevelet és a serleget  az Etil Alakulat nevű csapat szerezte meg.

De nem csak a győztes örülhetett, a Sopron Bank jóvoltából a tómalmi Fogyatékos Gyermekek Otthona is gazdagodott. A Sopron Bank csapata amellett, hogy részt vett a rendezvényen, egy gáláns ajánlatot is tett. Felajánlották, hogy a versenyen leúszott összes hossz után 5 forintot adományoznak az intézménynek. A versenyzők összesen 42. 842 hosszt teljesítettek, így az  eredményhirdetés után Kocsis Jánosné, a Tómalom Alapítvány kuratóriumi elnöke egy 214.210 forintról kiállított csekket vehetett át Radil Thomastól, a Sopron Bank vezérigazgatójától.

Videó: Élő Gergő

Korábban:

Szombati képriport a 24 órás úszónapról


24 órás úszás Sopronban. Fotók: Magasi Dávid
Huszadik alkalommal is nagy érdeklődés előzte meg a Szuperinfó 24 Órás Úszónapot. Ezernél is több amatőr úszó és több ezer érdeklődő várta, hogy eldördüljön szombaton pontban 12 órakor a képzeletbeli startpisztoly a soproni Csik Ferenc Uszodában.

Ismét sok érdekességgel készülnek a 24 órás úszónapra a szervezők. Wallner Andrea főszervezőtől megtudtuk, a programok az egészséges életmód népszerűsítéséről szólnak. Minden sportszerető ember megtalálja az érdeklődésének megfelelő szórakozást, feltöltődést a rendezvényen, amelyet 1992 óta minden évben tavasszal szerveznek meg.

A versenyzők nemes cél érdekében is úsznak, mert a Sopron Bank minden leúszott hossz után 5 forinttal támogatja a Soproni Fogyatékos Gyermekek Otthonát. A szervezők remélik, hogy idén sikerül túlszárnyalni a tavalyi 1.382.595 méteres (41.482 hossz) teljesítményt.

Míg a medencében ádáz küzdelem zajlik a hosszok megszerzéséért, addig az uszoda előtt a kicsik ugrálóvárakban szórakozhatnak. A bejáratnál a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön valósághű fogdájában bűnmegelőzési programokat és bemutatókat tartanak. Az előtérben zajló programokon – melynek mottója a ˝Kincsünk, a víz" – a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási (STKH) Kft., illetve az ÁNTSZ Sopron– fertődi Kistérségi Intézetének szakemberei tartanak bemutatókat és szűrővizsgálatokat. A medencetérben táncbemutatók váltják egymást.

Az este sztárvendége Giorgio, a Megasztár 5. énekese lesz. A rendezvényre a belépés mindenki számára ingyenes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmillió forint értékű támogatás húsz év alatt

Közel százmillió forint értékben nyújtott karitatív támogatást saját erőből, illetve külföldi,… Tovább olvasom