Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

22 millióból buszöblök és új faluközpont

Sopronhorpácson a napokban kezdődik az iskola nyári karbantartása, de nagyobb beruházásokra is készülnek. Huszonkétmillió forintból új faluközpontot és buszöblöket építenének.

A sopronhorpácsi iskola udvarán szorgoskodnak a szakemberek, az aszfaltozott sportpályát is felújítják. A munkálatokat saját költségvetésből oldják meg, mintegy 3 millió forintot különítettek el a rekonstrukcióra. Emellett nagyobb horderejű építkezésre is készülnek.

– Mintegy 12 millió forintos LEADER-támogatást szeretnénk nyerni a település központjának felújítására. Az összegben az önkormányzati épület tetőfelújítása, az épület külső szigetelése, a homlokzat festése is szerepel. Emellett vonzóvá, modernné alakítanánk a Sopronhorpács központi helyén lévő Szent László teret, ahová térköveket álmodtunk. Pihenőpadokat és asztalokat, szemétgyűjtőt és kerékpártárolókat is állítunk a sétányok mellé és a terveinkben a régi, elavult buszváró cseréje is szerepel. A tervek már elkészültek, reményeink szerint pozitívan bírálják majd el pályázatunkat – mondta Talabér Jenő polgármester.

Sopronhorpács terveiben szerepel a település központjának felújítása, a Szent László térre padokat, asztalokat is elhelyeznek. Felvételünkön Czupy Jánosné körjegyző.
Sopronhorpács terveiben szerepel a település központjának felújítása, a Szent László térre padokat, asztalokat is elhelyeznek. Felvételünkön Czupy Jánosné körjegyző.

A faluba három irányból érkeznek a buszok, s mindegyik más megállóban áll meg. Most kialakítunk egy közös buszöblöt, ahol mind megáll majd, s emellett egy digitális kijelző is mutatja, melyik mikor várható s mikor indul.
A település önkormányzata a Kisalföld Volán Zrt.-vel közös konzorciumban racionalizálná a buszközlekedést is. – A faluba három irányból érkeznek a buszok, s mindegyik más megállóban áll meg. Most kialakítunk egy közös buszöblöt, ahol mind megáll majd, s emellett egy digitális kijelző is mutatja, melyik mikor várható, s mikor indul. Ez a beruházás mintegy 10 millió forint körüli összegből valósul meg, amihez tíz százalék önerőt kell biztosítanunk – tette hozzá a település első embere.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táborban felejtik az árvizet

Közel harminc gyermek érkezett Sopronba az árvíz sújtotta Edelényből. Tovább olvasom