Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 29°C Még több cikk.

21 milliós beruházás a fertőszentmiklósi iskolában

21 millió forint értékben fejlesztik a fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola informatikai eszközparkját.

„Változó Világ Tükrében- a fertőszentmiklósi mikrotérségi iskola IT-fejlesztése" című pályázat nyitórendezvényét és sajtótájékoztatóját tartották kedden, a fertőszentmiklósi Ifjúsági és Szabadidő Központ színháztermében.

A rendezvényen Horváth Tibor polgármester elmondta: Fertőszentmiklós 21 millió forint vissza nem térítendő, 100%-os támogatást nyert az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programja (TIOP) keretében. A TIOP célja az informatikai struktúra fejlesztése és a kompetenciaalapú oktatás elterjesztése. Ennek érdekében valósul meg a közoktatási intézmények számítógép állományának korszerűsítése és a pedagógia, mérés-értékelési, valamint, az adminisztrációs feladatok igényeinek megfelelő infrastruktúra kialakítása. A polgármester szerint az informatikai eszközök hatékony közvetítői a tudás átadásának, de egyben figyelmeztetett arra is, hogy nem szabad elvesznie a bensőséges tanár-diák viszonynak.

A most induló projekt során az intézmények informatikai eszközparkja 35 számítógéppel, 12 interaktív táblával, 2 Wifi csomaggal, alkalmazás-szoftverrel és órai számonkérést segítő csomaggal bővül. A nagy mértékű fejlesztéshez már egy rendszergazdát is alkalmaznia kell az iskolának. A pályázat még egy 10 órás továbbképzést is tartalmaz a pedagógusok számára, így lehetőségük lesz az interaktív tábla használatának elsajátítására- tudtuk meg Szántó Zoltántól. Az iskola igazgatója azt is elmondta, biztos benne, hogy a pedagógusok felkészültek erre a fejlesztésre, de az is előfordulhat, hogy néhány dologban a diákok segítenek majd nekik, hiszen a gyerekek az informatika világában élik mindennapjaikat. A projekt várhatóan 2011. január 31-én fejeződik be.

A fertőszentmiklósi Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola már negyven éve központi iskolaként működik. Az iskolába 322 tanuló jár, míg a petőházi tagintézménybe 53. Az iskola célja, hogy naprakész, korszerű oktatást biztosítson tanulói számára, továbbá nagy hangsúlyt fektet a pedagógusok továbbképzésére is.

Olvasóink írták

  • 1. hugo 2010. december 16. 12:43
    „Gratulálok!

    Sok sikert a projekthez!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Waldorf-iskolát alapítanának a szülők

Waldorf-iskolát nyitnának a brennbergbányai szülők, akik várják az érdeklődők jelentkezését. Tovább olvasom