Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

1,8 milliárd forint értékű pályázatokat írnak ki

Sopron - Közel 1,8 milliárd forint értékű, decentralizált önkormányzati fejlesztésű pályázatot ír ki a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács. A dokumentumokat június elsejéig várják.
Rendkívüli ülést tartott a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács pénteken a Hotel Sopronban. Balogh József, a tanács elnöke sajtótájékoztatóján részletezte: a három megyéből álló régióban a települési önkormányzati belterületi közutak felújítására, korszerűsítésére 616 millió forint, a területi kiegyenlítést szolgáló helyhatósági fejlesztések segítésére közel 260 millió, a területi kötöttségek nélküli önkormányzati fejlesztések támogatására több mint 878 millió forint pénzügyi alapra írnak ki – április 30-ig – pályázatot. A dokumentációkat a megyei, illetve a települési önkormányzatok, önkormányzati, illetve a többcélú kistérségi társulások június elsejéig nyújthatják be. A támogatási döntéseket augusztus 10-ig fogják meghozni. További jó hír, hogy a tanács az egészségügyi szolgáltatások fejlesztése pályázati konstrukció esetében döntött a több mint 474 millió forint 2009-2010. évi forrás előrehozásáról, hogy a 2008-ban benyújtott, szakmailag megfelelt, de pénzforrás miatt elutasított pályázatok támogatásban részesülhessenek.

A sajtótájékoztatón a GYSEV Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonal korszerűsítése is szóba került. Ács Sándor vezérigazgató-helyettes a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a Kőszegi úti aluljáró kiviteli engedélyezési terve elkészült. A tételes kiviteli tervdokumentációt már megpályáztatták, ennek megfelelően a kiviteli tervek nyáron öltenek végleges formát. Ezt követően írják ki a kivitelezés közbeszerzési pályázatát. A tényleges munkák várhatóan az ősszel kezdődnek. A projekt zárásának határideje 2011 vége.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A város mint márka

Sopron - Ma már nem elég szépnek, történelminek és kulturáltnak lenni. Ráadásul ha sok az ajánlat,… Tovább olvasom