Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

1500 milliárdos lehetőség fejlesztésre

A családi, kis- és középvállalkozások előtt pályázati lehetőségek nyílnak. Az ipartestület együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi-programirodával. Erről tájékoztatót tartanak a vállalkozóknak február 4-én az ipartestület székházában.

– Néhány ismerősünk keserű tapasztalatai miatt korábban nem indultunk pályázatokon. Ők ugyan igényeltek ilyen forrást, de végül nem kapták meg a pénzt. Pedig a fejlesztés időszerű lenne számunkra is – mesélte Hirschler Róbert, a több mint száztíz éves múltra visszatekintő családi üvegesvállalkozás munkatársa. – Telephelyvásárlás és gépbeszerzés lenne a cél. Ugyanakkor négytagú vállalkozásunkból senkit nem lehetett kivonni a munkából, hogy a pályázatokkal foglalatoskodjon. Ha lenne mentor, szakszerű tájékoztatás, biztosan nagy bátorítást jelentene nemcsak nekünk, hanem minden kisvállalkozás számára.

– E családi, kis- és középvállalkozásokon segít elsősorban az az együttműködési megállapodás, amelyet az ipartestület kötött a Széchenyi-programirodával – jelentette ki Károlyi Gyula, az ipartestület elnöke. – A megállapodás fő célja, hogy növeljük azon vállalkozók számát, akik uniós forrásokból támogatásokban részesülhetnek.

Hirschler Róbert (balra) és Hirschler Vilmos: Bátorítást jelent majd a szakszerű pályázati tájékoztatás. Fotó: Magasi
Hirschler Róbert (balra) és Hirschler Vilmos: Bátorítást jelent majd a szakszerű pályázati tájékoztatás. Fotó: Magasi

Konzultációval egybekötött tájékoztatókat tartunk a Széchenyi-programirodával közösen bonyolítandó pályázati kiírásokról, és a támogatások felhasználásáról. Ezzel kapcsolatos fórumot először február 4-én, hétfőn délután 5 órakor rendezünk az ipartestület Csengery utca 55. szám alatti székházában. Reméljük, a tagságunk számára hasznos és eredményes lesz az együttműködés, hiszen nap mint nap érzékeljük: a családi és kisvállalkozások fejlesztésére, hatékony működtetésére nincs más kiút, csak a pályázati források lehívása. Ott is előreléphetünk, ahol eddig nem volt idő vagy energia inasok, mesteremberek képzésére: a gyakornoki program nemcsak a fiatal, hanem az őt oktató munkabérének a zömét is állja sikeres pályázat esetén.

– Az év végéig országosan 1500 milliárd forint hívható le uniós pályázati forrásból. Szerencsés lenne, ha egyetlen cent sem maradna ebben a kasszában. A soproni kezdeményezés ilyen értelemben példaértékű – fogalmazott Samodai Imre, a Széchenyi-programiroda regionális igazgatója. – Utánpótlásra, inasképzésre éppúgy lehet pályázni, mint munkaerő-megtartásra, átképző tanfolyamokra, illetve épületfelújításra, korszerűsítésre, telephely kialakítására, eszközbeszerzésre. Míg a gyakornoki programok kilencven-száz százalékos, más területeken a vállalkozások számára negyven-hatvan százalékos a támogatottság. Ezen túlmenően az önkormányzatok, egyházak, civil szervezetek, nonprofit társaságok is benyújthatnak pályázatokat. Az önrészt kedvezményes kamatozású hitelből is lehet finanszírozni. A megyében a győri és a soproni irodánkban várjuk az érdeklődőket munkanapokon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízezreket nem véd a szociális háló

Popovics Tibor az élő példa rá, hogy Magyarországon előfordul, valaki szociális és egészségügyi… Tovább olvasom