Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

12 kapitányság körözte a lakáscsalót

Elfogták Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legkeresettebb bűnözőjét, a 28 éves lakáscsaló D. Csabát.
Elfogták Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legkeresettebb bűnözőjét, a 28 éves D. Csabát, aki több városban, többek között Sopronban is lakást adott el, mintha az a sajátja lett volna. A férfi a körözött személyek térségi toplistáján az első helyen szerepelt.

– D. Csaba sajátságos módját választotta annak, hogy „megalapozza" jövőjét: szerte az országban bérelt lakásokat, majd azokat hamis személyi okmányokkal értékesítette – tudtuk meg Lőrincz Zoltán őrnagytól, a Soproni Rendőrkapitányság nyomozó alosztályának vezetőjétől. – A fiatalember ahhoz a sok száz milliós kárt okozott lakásmaffia holdudvarához tartozott, amely maffiát a soproni zsaruknak 2000-ben az országban elsőként sikerült felgöngyölíteniük. D. Csaba ellen 2001 óta tizenkét elfogatóparancs volt érvényben.

– D. Csaba több városban – így például Nyíregyházán, Zalaegerszegen, Kaposvárott, Debrecenben, Szombathelyen, Siklóson, Budapesten és Sopronban is – gátlástalanul pénzzé tette az általa kivett ingatlanokat – tette hozzá Lőrincz Zoltán. – Budapesten például megcsinálta azt, hogy a kibérelt lakást két nap alatt több tucat személynek tovább adta „albérletként". Az előre kért foglalókat és többhavi albérleti díjakat zsebre rakta, majd angolosan távozott.

– A soproni kapitányság 2001. március 12. óta körözte a csalással gyanúsított D. Csabát, aki 2001. január 19-én meghamisított személyi okmányok birtokában jogtalanul eladott a Soproni Horváth József utcában egy lakást – folytatta az őrnagy. – Előtte egy héttel bérelte ki az ingatlant, majd azt mint sajátját mutatta meg annak a hölgynek, aki hirdetést tett közzé lakásvásárlás céljából. Az üzlet megköttetett, a férfi 5,8 millió forinttal lépett meg Sopronból. Persze, rövid időn belül kiderült a csalás, de akkor már bottal üthették a nyomát. A lakástulajdonos visszakapta ingatlanát, ugyanakkor a vevő polgári peres igénnyel léphetett fel kára miatt.

A személyleírások alapján idővel azonban sikerült beazonosítani a bűnelkövetőt. Hogy mégis öt év kellett az elfogásához, annak az az oka, hogy minden egyes esetnél más és más, meghamisított személyi okmányt használt. A férfira végül egy szigetszentmiklósi hétvégi házban bukkantak a hatóságok, s a nyíregyházi kommandósok bevonásával fogták el a napokban. Az ügyben folytatódik a nyomozás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldi betegeket is várnak

A hazai kórházak nagy reményeket fűztek uniós tagságunkhoz, nem titkoltan azért is, hogy külföldi betegeket fogadhassanak. A várakozások eddig nem váltak valóra, elvétve akad magyar kórház, amely szerződést kötött külföldi biztosítóval. Pedig számos országban egy-egy műtétre évekig kell várni, s valószínűleg nálunk olcsóbbak is a beavatkozások. Tovább olvasom