Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

125 éves a Fáy-szakközépiskola

Sopron - A Fáy-szakközépiskola gazdag eseménysorozattal ünnepli az intézmény 125 éves fennállását. A programokra várják a környék fiataljait is.

– A bátyámtól kaptam kedvet, hogy a Fáyba jelentkezzem – mesélte Kelemen Kata 12. osztályos tanuló. – Gábor itt végzett marketing- és reklám-ügyintézői szakon, korábban pedig sokat mesélt az ottani oktatásról. Érettségi után is a Fáyban maradt, hogy egy újabb szakmát tanuljon, logisztikát. Jómagam az egyetem soproni közgazdaság-tudományi karán szeretném folytatni tanulmányaimat. Jó alapnak tekintem a fáys oktatást.

A végzős Fáy-szakközépiskolások egy csoportja az egykori iskolaigazgatók tablójával. Fotó: Gosztonyi
A végzős Fáy-szakközépiskolások egy csoportja az egykori iskolaigazgatók tablójával. Fotó: Gosztonyi

– Jelenleg ötszázan tanulnak a 125 éves fennállását idén ünneplő Fáy András Közgazdasági Üzleti és Postai Szakközépiskolában, amely az 1925/26-os tanévben vette fel Fáy András író, politikus és nemzetgazda nevét – tudta meg portálunk Herczeg Lászlóné igazgatótól. – Az 1884 szeptemberében megnyílt Soproni Állami Közép-kereskedelmi Iskolában kezdetben hét növendék tanult egyetlen kinevezett tanárral. Tanári karunk ma már 33 oktatóból áll. Az intézmény – amelyet 1886-ban kereskedelmi akadémiává nyilvánított az akkori miniszter – a Széchenyi tér 21.-ben, a Balfi utca 1.-ben, majd 1893-tól 2000-ig a Pócsi utcai épületben működött. A 2000/2001-es tanévtől kezdve a Teleki utcai épületben oktatunk, s ekkor egyesültünk a József Attila Kereskedelmi és Postaforgalmi Szakközépiskolával. A mostani jubileumi ünnepségre az önkormányzat támogatásával parkosíthattuk az iskola környékét – tette hozzá az igazgatónő.


Program

A Fáy-szakközépiskola jubileuma alkalmából szervezett éves rendezvénysorozat kiemelkedő eseményeként szombaton reggel 9-től az iskola megnyitja sportudvarát és pihenőparkját a jereváni fiatalok előtt. Ezentúl azt minden délután és hétvégén sötétedésig használhatják a környékbeliek. A műsorral egybekötött holnapi program során lesz streetball, kispályás foci, hármas dobóverseny, dekázóverseny, kézműves-foglalkozás. A résztvevőket ingyenes zsíros kenyérrel, almával és üdítővel látják vendégül.
 

Olvasóink írták

  • 1. Demalgon 2013. március 13. 12:45
    „A régi Fáysoknak még igazi tudás van a kezükben ... <moderálva>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gáz helyett fával fűtenek az iskolában

A magas energiaárak miatt idén gáz helyett fával fűtenek majd az egyházasfalui általános iskolában. Tovább olvasom