Kisalföld logö

2017. 01. 19. csütörtök - Sára, Márió -8°C | -1°C

120 éve védik az iparosok érdekeit

Mozgalmas, feladatokban bővelkedő időszakot zárhatott le hétvégi küldöttgyűlésén a 120 éves Sopron és Vidéke Ipartestület. Az évfordulóra emlékkönyv készült és kiállítást is rendeztek.

– A nehéz gazdasági helyzetben sokan megszüntették vállalkozásukat, ennek ellenére tagságunk stabil, jelenleg 320 fő – mondta az ipartestületi küldöttgyűlésen Károlyi Gyula elnök. Mozgalmas évet tudhat a szervezet maga mögött: 120 éve védi az iparosok érdekeit, hogy miként, azt emlékkönyvben és kiállításon is bemutatták.

– Az egészségügyi és környezetvédelmi, munkavédelmi, munkaügyi, katasztrófavédelmi, adózási követelmények betartása fokozott adminisztrációs terheket és költségeket jelentett tagságunknak is az elmúlt időszakban úgy, hogy az EU-ban ezen feladatok jelentős része nem is kötelező, sokkal rugalmasabban kezelik azokat, tényleges megelőzést folytatnak. Az érdekképviselet ugyanakkor itthon is egyre fontosabb.

Képviseletünk van a gazdasági bizottságban, együttműködünk a megyei kormányhivatallal és a járással is. A napi munkánk során aktuális ügyekben segítettünk és elmondhatjuk, hogy kérik is a segítségünket. Ez a legfontosabb – jegyezte meg az elnök.

A küldöttgyűlésen kitüntetéseket is átadtak. Iposz Díjat kapott Nagy Sándor szobafestő-mázoló és tapétázómester, díszoklevéllel köszöntötték Hanzséros Ágnes címzetes főtanácsost és Var-

ga Józsefné projektmenedzsert. Aranykoszorús iparossá vált Szegő Tibor személyszállító, Aranykoszorús mester oklevéllel pedig Bakk Erzsébet fodrász-, Bakler Erzsébet könyvkötő-, Sydorkó Péter villanyszerelő-, Honti Ferenc lakatos-, Sáli József parkettázó-üvegező-melegburkoló és Gerencsér András víz-gáz-központi fűtés szerelő mestert ismerték el.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világörökség napja: őrzik az értékeket

A Fertő környékén tizenegy községben ünnepelték a táj és az itt élők nagyszerűségét. Tovább olvasom