Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 0°C | 7°C Még több cikk.

1200 négyzetméter kátyú tűnik el

Fertőrákos - Megkezdődött a Páneurópai Piknik emlékhelyéhez vezető út felújítása. Számos autós az útlezárás ellenére is megpróbál keresztülhajtani az építési területen.

Portálunk tél óta követi nyomon a Páneurópai Piknik emlékhelyéhez vezető út sorsát. Először februárban számoltunk be arról, hogy számos kátyú nehezíti a közlekedést Fertőrákos és az emlékhely között a felfagyások és a megnövekedett forgalom miatt. Legutóbb már arról adhattunk hírt, hogy az utat kezelő soproni önkormányzat e hónapra tűzte ki a javítás idejét. Az emlékhelyet a közelgő évfordulón így újra méltó körülmények között lehet megközelíteni.

A kivitelező szerdán megkezdte a szükséges munkálatokat. Mintegy harminc centiméter mélyen kimarták a sérült felületeket, ezekre a helyekre új útalap és új aszfaltréteg kerül. Ahol lehetett, ott egybefüggő részeket javítanak. Jelenleg a marás után keletkezett törmeléket szedik fel a munkások, a tisztítás után pedig jövő héten kezdődhet az aszfaltozás.

A kátyúkat megtisztítják a marás után keletkezett törmeléktől, ezután kezdődhet az aszfaltozás. Fotó: Magasi
A kátyúkat megtisztítják a marás után keletkezett törmeléktől, ezután kezdődhet az aszfaltozás. Fotó: Magasi

A 3,6 kilométer hosszú útról mintegy 1200 négyzetméternyi kátyú tűnik el a következő napokban. A határidő szerint július 21-ig kell elkészülnie az útnak, de a kivitelező szerint akár hamarabb is végezhetnek a javítással, amely mintegy 12 millió forintba kerül. A javításban összesen tíz ember vesz részt.

A határidő szerint július 21-ig kell elkészülnie az útnak, de a kivitelező szerint hamarabb is végezhetnek a javítással, amely mintegy 12 millió forintba kerül. A javításban összesen tíz ember vesz részt.
A munkások szomorúan tapasztalták, hogy bár a kivitelezés ideje alatt az utat teljes szélességében lezárták a gépjárműforgalom elől, sokan figyelmen kívül hagyják a tiltó táblákat, az akadályokat.

˝Magyarok és osztrákok egyaránt behajtanak a lezárt útszakaszra. Az Ausztria felől érkezőket a leengedett sorompó sem tartja vissza, egyszerűen megkerülik azt. Olyan autós is akadt, aki követelte, álljunk félre a marógéppel, mert siet˝ – mondta a helyszínen dolgozó Németh Szilárd. 

Olvasóink írták

 • 18. SzImike 2010. július 15. 16:22
  „janika

  Jól írtál!”
 • 17. janika 2010. július 15. 08:53
  „Fertőrákos - Megkezdődött a Páneurópai Piknik emlékhelyéhez vezető út felújítása. Számos autós az útlezárás ellenére is megpróbál keresztülhajtani az építési területen.
  No ,ha ez a buli nem lenne, akkor is megjavítanák az utat?”
 • 16. janika 2010. július 15. 08:51
  „Rendben volna, ha nem a "piknik" keretei miatt építenék javítanák meg az utat! ma csak a bohóckodásra van pénz?”
 • 15. passátos 2010. július 13. 20:21
  „Szerintem feleslegesen tépitek magatokat! jövőre ugyan ez lesz! cikkek kátyúk sok sok pénz és minden kezdődik előröl!
  Bla bla bla! Ehhez csak ennyit lehet szólni!”
 • 14. zeta62 2010. július 13. 01:19
  „7. janika 2010.07.11. 11:20

  Leülhetsz, egyes!
  Képzeld, se újgazdag nem vagyok, se nem dolgozom Ausztriában, de mondjuk sok kilométert takarítok meg, ha arra megyek át bevásárolni, és nem kerülök Sopron felé. És az én autóm ugyanúgy szétesik, mint másé. Nem beszélve arról a sok külföldiről, akik ott járnak át, mert nekik az természetes, csak aztán az a döbbenet, ami látszik rajtuk...
  Jó hírünket kelti az a szégyenteljes út, az már egyszer tuti.”
 • 13. zeta62 2010. július 13. 01:16
  „5. karcsi9641 2010.07.10. 14:58

  Nincs igazad, okosan teszed, ha befejezed! :)
  Mivel leírták neked, hogy a patak a közigazgatási határ, az út torkolata attól vagy 50 m-re van, teljes egészében Fertőrákoshoz tartozik. A kezelése is addig oda tartozott, míg Sopron kérésére az emlékmű márványtömbjeit szállító kamiont rá nem engedték az útra. Az összetördelte az aszfaltot, amit télen a jég befejezett, és kialakult a mostani állapot. Mivel Sopron hallani sem akart a kártérítésről, perre került volna sor, ezt megelőzendő vette át az út kezelői jogát Sopron.
  A munka minősége, ha foltozgatják, akkor olyan lesz, hogy a jövő évi piknik évfordulóra kezdhetik előlről...”
 • 12. moose 2010. július 12. 11:29
  „Most tényleg. Van ennek értelme? Mármint a foltozgatásnak. Jövő ilyenkorra ugyan ennyi kátyú fog keletkezni csak kb 10 centivel odébb. Szr ból nem lehet várat építeni.”
 • 11. ooooo 2010. július 11. 21:26
  „ÉRDEKES, míg ott volt az 1200 m2 kátyú, addig nem írtak róla, hogy mennyi van...”
 • 10. LR 2010. július 11. 14:14
  „Ha valamelyik szomszéd faluba járnál húsz percnyire, akkor is egy órával előtte a munkahelyeden lennél?”
 • 9. borvssoias 2010. július 11. 13:56
  „Egyfelöl tenyleg lehetne elöre tajekoztatni, masfelöl a megszokasbol közlekedök ugysem olvassak el a tablakat. Harmadreszt pedig nem kellene kihegyezni a munkabajarast. En forgalomtol függöen fel oraval, oraval munkakezdes elött a munkahelyemen vagyok, es nem rettent meg egy kisebb dugo, vagy baleset miatti eltereles. Egeszseges önvedelem, ha az ember 80 km-re jar dolgozni, valamit-valamiert...”
 • 8. LR 2010. július 11. 12:52
  „Az akadályok és tiltó táblák - amiket sok autós figyelmen kívül hagy - egyik pillanatról a másikra kerültek oda. Nem lehett volna egy héttel előtte egy tályékoztató táblák kihelyezni, hogy az út egész szélességében le lesz zárva? Sokan erre járnak dolgozni, nekik a kerülő felkészületlenül jó fél óra csúszást is jelenthet!”
 • 7. janika 2010. július 11. 11:20
  „Hát igen "piknik-kelni" csak jó úttal lehet! Mert másképp az újgazdag autójának kitörne a kereke. A többi falvak útjait meg ott egye meg a fene?”
 • 6. metermester 2010. július 10. 21:18
  „Ha nem látom a saját szememmel, el sem hiszem.
  Sopronban a Bánfalvi úton, villogóval előre- hátra halad egy sárga színű WV kisbusz.
  Lesem, mi a fenét csinál.... majd rá jövök.
  A kátyúba belapátolt aszfaltot tömöríti ....”
 • 5. karcsi9641 2010. július 10. 14:58
  „Kedves creat!

  Tényleg ne nyissunk vitát, de a kákán keresed a csomót. Egy út az átlagembernek valahonnan valahova vezet, ami ugyebár azt jelenti, hogy A településről B településre.
  "Először februárban számoltunk be arról, hogy számos kátyú nehezíti a közlekedést Fertőrákos és az emlékhely között"
  Ez egy nem helybeli autósnak azt jelenti, hogy mondjuk Sopronból elautózik Fertőrákosig, és ott keresi az emlékhelyhez vezető utat. Persze a Mithras-szentélytől az erdőn keresztül oda is juthat.

  Na, részemről tényleg ennyi.”
 • 4. creat 2010. július 10. 14:02
  „"Megkezdődött a Páneurópai Piknik emlékhelyéhez vezető út felújítása"
  Az az út szerintem egy országhatáron átvezető út, konkrétan Margitbányára. Az, hogy történetesen mellette van az emlékhely, az egy dolog. Megkockáztatom, hogy az út használóinak 90 százaléka még sosem állt meg az emlékműnél.
  Egyébként semmi bajom avval, hogy az utat fölújítják, csak nem kellene állandóan az emlékhelyre hivatkozni.”
 • 3. creat 2010. július 10. 13:52
  „karcsi9641 2010.07.10. 12:51

  Tulajdonképpen igazad van, Kőhidáról indul az út, csakhogy a patak a közigazgatási határ, így az már Fertőrákos területe. Sőt az emlékhely is rákosi illetőségű, csak Soproni kezelésben van. De szerintem efölött ne nyissunk vitát.”
 • 2. karcsi9641 2010. július 10. 12:51
  „"Fertőrákos - Megkezdődött a Páneurópai Piknik emlékhelyéhez vezető út felújítása."

  A szóban forgó út véletlenül nem Sopronkőhidáról vezet a Páneurópai Piknik emlékhelyéhez?
  Ez a trehány fogalmazás már nem nevetséges, hanem siralmas.”
 • 1. Tonxy 2010. július 10. 11:13
  „Ez vagy nagyon szar javítás lesz vagy a többi útjavítás rohadt drága. 3.6km 12millió. Akkor miért kerül egy körforgalom 120millióba?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új parkolási rendelet lépett életbe Sopronban

Sopronban új fizetőparkolási rend lépett életbe júliustól. Fizetős parkolásnál minimálisan 15 perces… Tovább olvasom