Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

116 ezer forintért 240 ezer a büntetés

Tanulságos büntetőügy végére tett pontot dr. Király Réka bíró a Soproni Járásbíróságon.

Az egyik soproni drogéria és parfümüzletben a pénztáros kilenc hónapon keresztül sikkasztott – összesen 116 ezer forintot –, de lefülelték, és bíróság előtt felelt tettéért.

A per folyamán kiderült: napjaink elektronikus rendszere lehetővé teszi mindazok kiszűrését, akik turpisságot követnek el.

A pénztáros alig három hónap után, hogy munkába állt, kilenc hónap alatt huszonegy esetben „visszáruzott": azaz úgy tett, mintha a vevő visszavitte volna a terméket, és ilyen-olyan indokkal visszakérte volna a pénzt, de az összegeket a nő zsebre tette.

Persze az áru ténylegesen nem került – nem is kerülhetett – vissza a készletbe, s ez a mínuszos halmozódás egyre inkább feltűnt a központi rendszer ellenőreinek. Mivel a pénztáros kódja után beazonosíthatóvá vált a gyanúsított, az üzlethálózat vezetése tesztvásárlással bizonyosodott meg arról, ő az, aki ilyen módon sikkaszt.

A tesztvásárlás során a pénztárosnő még borravalót is kapott, a blokkot meg „ottfelejtették". Este aztán a pénztárellenőrzéskor nyilvánvalóvá vált, jogosulatlanul visszáruzta a terméket, a pénzt meg eltette. Viszont nehezítette a büntetőper folyamatát, hogy a rendőrségi kihallgatásokon csak a legutolsó esetet ismerte el, a többit nem.

Azonban a bizonyítékok hatására – a bírósági büntetőperen – mindent bevallott. Mentségül elmondta, hogy a havi lakástörlesztése nagyobb volt, mint a keresete.

Dr. Király Réka bíró a vádlottat 240 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta, s kötelezte az üzlethálózatnak okozott kár megtérítésére is. Az ítélet még nem jogerős.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Maszturbált egy férfi Sopronban

A gyanúsított Sopronban a közterületen mutogatta férfiasságát és önkielégítést végzett. Vádat… Tovább olvasom