Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

110 ezer forint lett a különbözet

Kiszolgáltatottnak érzi magát egy soproni ügyfél. Két éven át túlszámlázott telekommunikációs szolgáltatója, 110 ezer forintos az előfizetői követelés. A cég szerint nincs visszatérítési kötelezettségük.

Nem hétköznapi történet a soproni Horváth Tiboré. Három éve, 2007 januárjában személyesen kérte telekommunikációs szolgáltatója kirendeltségén addigi Favorit Plusz csomagjának megszüntetését, ezzel együtt megrendelte a ˝sima˝ Favoritot. Ez közel ötezer forinttal volt olcsóbb.

– Mégsem örülhetett a spórolásnak a család. A cég továbbra is a Favorit Plusz előfizetést számlázta, noha szolgáltatásban a sima Favorit-csomagot kaptuk – állította a panaszos. – A túlszámlázást viszont csak két év múltán vettük észre, s könnyű volt kiszámolni, ez összességében 110 ezer forint pluszterhet jelentett nekünk. Reklamálásunkra a havi díjunkat azóta az alacsonyabb tarifájú Favorit-csomagra csökkentették, de a korábban felgyülemlett különbözetért immár egy éve hiába küzdünk.

Három éve lemondta a Plusz csomagot, s egy éve küzd a két év alatt kifizetett különbözetért – ez dióhéjban Horváth Tibor száztízezer forintos históriája. Fotó: Magasi
Három éve lemondta a Plusz csomagot, s egy éve küzd a két év alatt kifizetett különbözetért – ez dióhéjban Horváth Tibor száztízezer forintos históriája. Fotó: Magasi

Mindössze annyit sikerült elérnünk, hogy a számlánkon összesen 30 ezer forintot jóváírtak. De hol van ez a 110 ezertől? Közöltem velük, amíg két évre visszamenőleg nem rendezik anyagi vitáinkat, nem vagyunk hajlandóak havi díjat fizetni. Így is tettünk. Idén januárban csekkel válaszoltak, fizessek be 75 ezer forintot, különben az elmaradás miatt akár ki is kapcsolnak a hálózatból. Mi ragaszkodunk ahhoz, számoljon el velünk a cég a különbözettel. Ha ezúttal sem válaszolnak nekem írásban, mikor fogják rendezni túlfizetésemet, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséghez fordulok.

Az üggyel kapcsolatban a T-Home kommunikációs osztályán elmondták: az ügyfél és a Magyar Telekom között létrejött, a csomagváltás igénylésekor hatályos Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) szerint az előfizető nem válthatott a kedvezményes T-DSL Favorit Pluszról T-DSL Favorit csomagra. Ezért ő a számára változatlanul biztosított T-DSL Favorit Plusz csomagot használhatta. ˝Mivel az ügyfél minderről sajnos késve kapott tájékoztatást, hat hónapi díjkülönbözetet kapott. Bár, hivatkozva az ÁSZF-ben foglaltakra, a vállalatunknak a fentiekkel kapcsolatban visszatérítési kötelezettsége nincs. Erről és a jogi indoklásról már értesítettük az ügyfelet˝ – zárta nyilatkozatát az érintett cég kommunikációs képviselője.

Olvasóink írták

 • 20. soproni 2010. február 09. 14:48
  „19.fmoni20. Már említettem,hogy akkor,amikor valaki havonta több százezret fizet be az állam bácsinak,előfordulhat vele,hogy nem nézi a telefon havi előfizetési díját,csak a számla végösszegét és sietve beteszi a többi kb. 20 -30 befizetendő csekkje mellé.”
 • 19. fmoni20 2010. február 09. 08:00
  „Nem hiszem el, hogy a telefonszámláján nem vette észre, hogy milyen díjcsomagot számláztak ki, és hogy az összeg kétszer annyi, mint amennyit fizetnie kellene.

  "Három éve, 2007 januárjában személyesen kérte telekommunikációs szolgáltatója kirendeltségén addigi Favorit Plusz csomagjának megszüntetését, ezzel együtt megrendelte a ˝sima˝ Favoritot. "
  "az ügyfél és a Magyar Telekom között létrejött, a csomagváltás igénylésekor hatályos Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) szerint az előfizető nem válthatott a kedvezményes T-DSL Favorit Pluszról T-DSL Favorit csomagra"
  És amikor bement személyesen díjcsomagot váltani, akkor nem mondták neki, hogy a hatályos ÁSzF miatt nem válthat díjcsomagot??? Valaki mindenképpen hibázott a t-home-nál!!!”
 • 18. janika 2010. február 03. 15:33
  „Kik is a vezérei a lakosság lenyúlóknak? Melyik fajhoz is tartoznak?”
 • 17. Mankapunka 2010. február 02. 23:27
  „Aki minimálisan néz TV-t-arra nagyon jó a Digi 2900 Ft-ért.
  És nincs hűségnyilatkozat 100 évre”
 • 16. psanyi 2010. február 02. 10:29
  „ROHADT UPC!!! A németnyelvű adókat megszűntetni mekkora pofátlanság! Inkább nyúljon le a T-Home 110 ropival, minthogy a UPC közelébe menjek! :)”
 • 15. janika 2010. február 02. 09:44
  „Magyarországon az a divat,hogy "nem szolgáltatni, de a pénzt az bezsebelni" ép úgy mint a szemétszállítás azaz az el nem szállításért is fizettetnek a lakossággal! Cél e rendszerben a lakosság kifosztása, hisz a bűnüldözés csak tátja a mafla pofáját és tartja a markát a fizetésükért!”
 • 14. Ciklámen 2010. február 01. 23:07
  „Tényleg mit művelt a UPC nincsen német ado !!!
  Vagy majd egy újabb csomagot kell rendelnünk ha nézni szeretnénk plusz pénzért (burkolt ár emelés .)”
 • 13. SAmu 2010. február 01. 22:59
  „T-Mobilról eddig nem volt szó , kedves 12. Lolita......
  Szerinted melyik a jó szolgáltató ???”
 • 12. lolita 2010. február 01. 22:49
  „De hanyan bevannak meg csapva,akik nem is jönnek ra mert nem gondoljak hogy atverhetik öket,pedig t-Mobil egy kalap szar,en mar reg felmondtam soha többet!Problemas!!!”
 • 11. botman 2010. február 01. 18:51
  „arról miért nem cikkezik a kedves kisalföld, h az a mocsok monopol upc megszüntette a mai naptól az összes német nyelvű adót??? szó nélkül! még a weboldalukra se tesznek róla egy rohadt bejegyzést!
  de az a nézhetetlen sok sz@r adó az aztán kell!”
 • 10. soproni 2010. február 01. 18:04
  „Majd,ha Ti is több százezer forintot fizetnétek be az állam bácsinak havonta,akkor lehet,hogy Ti sem vettétek volna észre. Tudomásom szerint amikor valaki csomagot vált alá kell írnia egy szerződés módosítást és arról mindkét fél kap bizonylatot. Zavaros ez az ügy mert,ha már létrejött a szerződés 2 évvel ezelőtt ,akkor ezzel egyidejüleg a csomagváltásnak is meg kellett volna történnie,ami alacsonyabb havidij befizetést von maga után. Váltsatok UPC-re ! Hálózaton belül ingyenes a telefonálás.:)”
 • 9. SAmu 2010. február 01. 18:04
  „A zavaros történet eleje Fav. Pluszt hasonlít össze Fav. csomaggal, a különbség csak ezer Ft kb.!!!!
  A vége már Fav. TDSL Pluszt hasonlít össze Fav. Tdsl-lel.!! Ezek ősrégi, elavult, már rég nem létező díjcsomagok, miért nem vette ezt észre....?
  6. Creat : igazat adok Neked , de azért holnap elrohanok a Gyár utcába (és lemondok mindent), mert shaki okosságát is át szeretném venni.....”
 • 8. Dörgés 2010. február 01. 15:35
  „Ja, működik a szomszéd nete jött be. Meg 4 még. Nincsenek lekódolva. :-) köszi”
 • 7. mindigatutit 2010. február 01. 14:16
  „ezt én sem értem,hogy miért csak 2 év múlva vették észre,hogy gond van”
 • 6. creat 2010. február 01. 13:49
  „Shaki 2010.02.01. 13:18
  Arany poszáta! Egy szolgáltató akor is kell, aki biztosítja neked a kapcsolatot. Egy vezetékes vagy vezeték nélküli kapcsolattal valahova csatlakoznod kell. Meséldd már el, ki az, aki ingyen szolgáltat? Én is szeretnék oda menni!”
 • 5. Shaki 2010. február 01. 13:18
  „Bemész 1 számtech üzletbe, én a materiált ajánlom a gyár utcában és kérsz 1 vezeték nélküli hálózati adatkábelt. Kettőt fogsz kapni, 1 rootert és 1 usb adaptert. Felteszed és regisztrálod, de a boltból el is mennek megcsinálni, ha esetleg nem értenél hozzá! Innentől kezdve csak az áramot fizetem, a többi már ki lett fizetve!!! 14000 ft egyszer, és megszűnt minden hüle csekk!!!!:))))”
 • 4. Dörgés 2010. február 01. 13:06
  „Shaki

  Légy szíves áruld el, hogy működik? Nekem is sokat nyom a net a csekken. Előre is köszönöm. Dörgés”
 • 3. Shaki 2010. február 01. 12:57
  „Na mi ezek miatt mondtunk le mindent, saját usb adapterrel fogjuk a netet, csak 1szer kellett fizetnünk, persze nem volt olcsó, de aztán éljük világunkat!:)Ahogy a "mondás" is tartja: Segíts magadon, az Isten úgysem segít!:)))) Sajnálom, és remélem, lesz hangja a követelésének, bár kicsi az esélye!”
 • 2. ballalajka88 2010. február 01. 11:11
  „Hát remélem, hogy vmilyen úton-módon visszakapják a pénzt. Én még azt se értem, hogy a UPC-nél miért van havonta több órás internetkimaradás:S:S Elég idegesítő, főleg, ha fontos dolgokhoz kell anet.”
 • 1. Hozzászóló 2010. február 01. 10:57
  „Milyen jó annak, akinek csak két év után tűnik fel, hogy havi 5 ezerrel többet fizet a kelleténél...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díjazott kézművesek

Sopron - Balogh Eszter ólmozott üvegablak készítő kabinetképe, valamint a Csonka László vezette kft.… Tovább olvasom