Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

100 éves államkötvény Ausztriában

Százéves államkötvényt bocsátott ki Ausztria kedden 3,5 milliárd euró értékben.
Ausztria a Bank of America Merrill Lynch, az Erste-csoport, a Goldman Sachs, a NatWest Markets és a Société Générale alkotta  bankcsoporton keresztül értékesítette a kötvényt, hogy minél szélesebb befektetői körhöz jusson el.

Az érdeklődés magas volt, 10,8 milliárd euró értékben tettek  ajánlatot befektetők, de az osztrák pénzügyminisztérium végül 3,5  milliárd euró értékben fogadott el ajánlatokat. Az államkötvény  hozama 2,11 százalék. A kötvény megtérülési ideje körülbelül 44 év,  így ez a leghosszabb megtérülési idejű szindikált kötvény az  eurózóna államadósság piacán.

A 30 éves osztrák államkötvény hozama kedden 1,52 százalék  volt.

Az eurózóna országai közül eddig csak Írország és Belgium adott  el százéves kötvényt, de ők zártkörű jegyzés keretében egy maroknyi  vagy akár egyetlen befektetőnek értékesítették azokat. Ezek az  ügyletek sokkal kisebb értékűek is voltak, egyenként 50-100 millió  eurósak.

Az eurózóna több országa hosszú lejáratú kötvények eladásával  fordította előnyére az utóbbi években az alacsony hozamú  környezetet, amelyet az Európai Központi Bank (EKB)  gazdaságélénkítő intézkedései teremtettek meg. Miután az EKB  várhatóan elkezdi szigorítani rendkívül laza monetáris politikáját,  elméletileg gyengülnie kellene a keresletnek a nagyobb hozamú,  hosszabb lejáratú kötvények iránt. Mindazonáltal a befektetők nem  igazán mutatják jelét annak, hogy elrettennének ezektől a  kockázatosabb adósságpapíroktól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Hegykőn élő olasz családfő rajong a magyar történelemért

Szeretné megszerezni a magyar állampolgárságot a Toscanából származó, jogász végzettségű 42 éves férfi. Tovább olvasom