Sopron és környéke

2018.11.21. 08:14

Hegykő kiugró sikere a Tízforrás Fesztivál

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) ötszázezer forintos promócióval járó különdíját érdemelte ki Hegykő a jubileumi Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen.

Gosztonyi Miklós

Önkormányzatunk nagy gondot fordít Hegykő felvirágoztatására, s ezt nemcsak átvitten, hanem szó szerint is kell érteni. Településünk gondozottsága, virágos arculata mind a nálunk megforduló turisták és a világ minden tájáról érkező fürdővendégek, mind a helybéliek számára is fontos. Több éve részt is veszünk a Virágos Magyarország környezetszépítő versenyen. Ugyanakkor mint tavaly, amikor a Tízforrás Fesztiváljainkért kaptunk elismerést a MTÜ-től, úgy az idén is turisztikai különdíjjal jutalmazták erőfeszítéseinket. Az elismerést dr. Guller Zoltántól, az MTÜ vezérigazgatójától vehettük át

– tudtuk meg Szigethi István polgármestertől.


– Az ezzel járó ötszázezer forintot a falu, illetve fesztiváljaink népszerűsítésére fordítjuk. E díjat évente csak egy falunak és egy városnak ítélik oda. Város kategóriában Velencét hozták ki nyertesnek.

Szigethi István a díjjal a nagykőrösi átadás után. Az ötszázezer forintot a falu és közösségi rendezvényeik népszerűsítésére fordítják.

Szigethi István hozzátette, a településszépítő munkát a lakosság és a civil szervezetek bevonásával, ahogy eddig is, úgy a jövőben is intenzíven folytatják.

A 25. jubileumi környezetszépítő országos versenyen Sopron térségéből Agyagosszergény és Lövő vett részt. Mindkét község emléktáblát, továbbá oszlopos gyertyán facsemetét kapott, amelyet Agyagosszergényben a templom előtti téren, Lövőn pedig a Szolgáltató és Kulturális Központ udvarában ültettek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!