Sopron és környéke

2018.07.12. 09:49

Mozart vígoperája Kismartonban

Pénteken és szombaton két, igazán vidám és bolondos nap várható az Esterházy-kastélyban: a Figaro házasságát, Mozart remek, egyszerre gyengéd és sziporkázó komédiáját mutatják be.

kisalfold.hu

Ezzel Joseph Haydn beteljesületlen álma valósul meg. A komponista 1790-ben szerette volna barátja, Mozart darabját a későbbi Haydn Teremben színre vinni, de Fényes Miklós herceg halála megakadályozta ebben.


A francia forradalom előestéjén született opera a legmagasabb művészi szinten, meghatóan és magával ragadóan szórakoztat. Mindezekért René Jacobs kezeskedik: a kiváló flamand dirigens Mozart operáinak történelmileg precíz, ugyanakkor fantáziadús interpretációival régóta mértékadónak számít. A karmester élettől duzzadó hangokat varázsol ki a partitúrából – ebben a kitűnő Freiburgi Barokk Zenekar, a Philharmonia Chor Wien és kitűnő énekesek vannak segítségére. Wolfgang A. Mozart: Figaro házassága című négyfelvonásos vígoperája pénteken és szombaton 19 órakor kezdődik a kismartoni Esterházy-kastély Haydn Termében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!