Sopron és környéke

2017.11.30. 14:25

Mi is teszteltük - Hiába csörög a telefon Sopronban, az okmányiroda nem válaszol

Elképzelhető, hogy egyes intézmények nem a hivatalos honlap adatait közlik.

kisalfold.hu

 – Két napja próbálom elérni telefonon a soproni okmányirodákat, de az internetes honlapon feltüntetett telefonszámokat nem veszik fel. Megváltoztak? – vélekedett bosszankodva olvasónk, arra kérve a Kisalföldet, járjon ennek utána.


Panaszát továbbítottuk a megyei kormányhivatal sajtóosztályára, ahonnan megjött a válasz.


A megyei kormányhivataloknak országosan egyetlen hivatalos kormányzati honlapjuk van, ez a www.kormanyhivatal.hu, ezen belül lehet megtalálni a helyi hivatalokat. Kizárólag az itt található telefonszámok helyesek, bármi egyéb „honlap" már nem releváns. Elképzelhető, hogy egyes intézmények nem a hivatalos honlap adatait közlik – állt a válaszban, ami precízen még jogszabályi helyeket is megjelölt: „a hivatalos honlapunkon megadott számokon munkaidőben az osztály ügykezelői fogadják a hívásokat".


Mi is felhívtuk a soproni számokat és ugyanúgy jártunk. Kétszer csengettünk, de nem vették fel a készülékeket. Újra kerestük hát a kormányhivatalt.

– A telefonvonal foglaltsága esetén az automata központ csak bizonyos idő után vált át a foglalt jelzésre. Ezért fordulhat elő az, hogy a hívott telefonszámot nem veszik fel; illetve a kormányablaknál a személyes kiszolgálás elsőbbséget élvez a telefonos tájékoztatással szemben. A kormányablakban dolgozók ennek megfelelően elsődlegesen a személyesen megjelenő ügyfeleket fogadják és a munkaállomásokhoz rendelt telefont csak akkor veszik fel, amikor nincs várakozó ügyfél. Ilyenkor érdemes a Kormányzati Ügyfélvonalat a 1818-as számon hívni – tudatta a sajtóosztály. A számok tehát jók, csak terheltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!