Sopron és környéke

2016.08.29. 12:00

Rendkívüli közgyűlés Sopronban: kérdezz felelek az '56-os kiállításról

Előre hozták a nyári szünet végét a soproni képviselők; hat napirendi pontot tárgyaltak ugyanis a keióddi rendkívüli közgyűlésen.

kisalfold.hu

[namelink name="Biczi László"] (MSZP), már mindjárt az elején kérdezett egyet a közbeszerzésekről.


[namelink name=" Vörös Viktor "](PM), az 1956-os emlékkiállításról tett fel kérdéseket. Ennél az előterjesztésben egyébként arról döntöttek, hogy a város hatmillió forint támogatást ad a Soproni Múzeumnak. [namelink name="Brummer Krisztián"], a polgármesteri iroda vezetője kifejtette, a kiállítás az emlékév évfordulóján, ez év októberében nyílik meg.


A részletekről a múzeum igazgatója adhat felvilágosítást. A képviselő hozzászólásában jelezte, hogy nem tudja elfogadni a választ, mert nincsenek ismeretei arról, hogy milyen lesz a szóban lévő kiállítás. Szerinte joga van a soproniaknak tudnia arról, hogy mire ad a város hatmillió forintot.


Ezt azonban [namelink name="Mágel Ágost"] (Fidesz), nem hagyhatta szó nélkül. Kiemelte, a múzeum igazgatóját közgyűlés választotta meg, így maximálisan megbíznak benne.


[namelink name="Sass László"] (Fidesz) szerint ez a kiállítás szerves része, egy komplexebb a város történetét bemutató sorozatnak. Itt jegyezzük meg, hogy az Elit Mozi felújítására, ahogy azt előre jeleztük, megszavazták a 15 millió forintot. A döntésnél vita nem volt, mind a 15 megjelent képviselő az igen gombot nyomta meg.


Az utolsó előterjesztés a Soproni Erőmű Kft.-vel és a Veolia Energia Magyarország Zrt.-vel kötendő távhőellátási szerződésekről szólt. Erre a témára egy későbbi cikkünkben visszatérünk.


Korábban:


Előzetesen hat napirendi pont szerepel a soproni képviselő-testület kedd kora esti rendkívüli közgyűlésén. A tervek szerint módosítják a város idei közbeszerzési tervét.


A kormányhivatal felülvizsgálta Sopron szabályozási tervét és a helyi építési szabályzatát. Ebbel 16 kifogást talált, a közgyűlésnek a javított, módosított új rendeletet kell elfogadnia. A harmadik előterjesztés a város költségvetésnek módosításával foglalkozik.


Ebből kitűnik, hogy az Elit mozi felújítására 15 millió forintot szán az önkormányzat. A Soproni Múzeum 56-os emlékkiállítás támogatásra pedig 6 millió támogatást adnának.


Azt, hogy mi lesz a Előterjesztés a Soproni Hulladékkezelő Kft. új neve, várhatóan zárt ülésen tárgyalnak. Miként a Soproni Erőmű Kft.-vel és a Veolia Energia Magyarország Zrt.-vel kötendő távhőellátási szerződésekről szóló napirendi pont sem lesz nyilvános.   


Szó lesz a kizárólagos önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokkal kapcsolatos tulajdonosi döntésekről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!