Sopron és környéke

2016.06.20. 11:16

Helyükre kerültek a felvételek

Az idén tizenöt éves Soproni Fotóművészeti Kör tizenhat tagjának közel nyolcvan arra érdemes munkája július 10-ig látogatható a Soproni Ünnepi Hetek egyik rendezvényeként.

kisalfold.hu

 „Örülünk a nagyszabású fotóművészeti kiállításnak. Az, hogy a tárlat a Liszt-központ Munkácsy Termében jöhetett létre, üzenetértékű áttörésnek tekinthető. Azt jelzi, hogy a helyi művészeti életben helyére került a fotóművészet" – fogalmazott nagy sikert aratott megnyitóbeszédében Sass László, az oktatási és kulturális bizottság elnöke. Az idén tizenöt éves Soproni Fotóművészeti Kör tizenhat tagjának közel nyolcvan arra érdemes munkája július 10-ig látogatható a Soproni Ünnepi Hetek egyik rendezvényeként.


– Annak idején öten alapítottuk a kört, ma már tizenhatan jövünk össze hetente a Várkerület Galériában. Tagjaink között mérnök, informatikus, tanár, hivatásos fotós, de például kovácsmesterséget űző is van – összegzett az elnök, Ujvári Gábor, aki nem feledkezett meg a tizenöt évvel ezelőtti kezdeményezőről, Horváth Endréről sem.


– A fotóművészeti kör gondolatisága nem feltétlenül a siker körül bontakozik ki, sokkal inkább a sajátos képi világ megragadására, a megörökítés izgalmára helyezi a hangsúlyt. Sok kiállítást rendezhettünk Sopronban, a körhöz fűződik a Rondella szabadtéri fotótárlata is, miként Pozsonyban és Kismartonban szintén bemutatkozhattunk. Köszönjük a Pro Kultúra Sopronnak, hogy igen rangos kiállítóhelyet, a Munkácsy Termet kaptuk meg jubileumi tárlatunkhoz és a támogatóinknak, hogy méltó formában állíthattuk össze a kollekciót – nyilatkozta Ujvári Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!