Sopron és környéke

2015.06.10. 13:15

Ezrek érkeznek a kosár EB csoportmeccseire - fotók

A következő napokban Sopronra figyel Európa: 12 televíziós stáb akkreditáltatta magát, s száz újságíró mellett, ezer külföldi szurkoló érkezett a városba.

kisalfold.hu


Fodor Tamás Sopron polgármestere és Simon István alpolgármester szerdán délután a város Fő terén fogadta a kosárlabda EB résztvevőit. A kontinens viadal csoportmeccsit a Novomatic Arénában játsszák.

A D csoportban Magyarország, Litvánia, Szlovákia, Svédország és Spanyolország vesz részt. Innen az első három helyezett jut tovább, s folytatja a győri középdöntőben.
Sopron ilyen nagy és rangos nemzetközi sportesemények még nem adott otthont.

Igaz, egyes rétegsportágakban már rendeztek Világbajnokságot, diákolimpiát, de ezek mérete nem hasonlítható össze a világszerte népszerűnek számító kosárlabdával.

Tudja ezt jól a [namelink name="Török Zoltán,"] a Novomatic Arénát is üzemeltető Raabersport Kft. ügyvezető igazgatója.

- A sportaréna elkészült, felkészültünk a csapatok fogadására - mondta el megkeresésünkre a sportvezető. - Nagy lehetőség előtt állunk, ugyanis most megmutathatjuk magunkat Európának, a világnak. S adott esetben újabb világesemény helyszíne lehetünk. Élnünk kell ezzel a lehetőséggel.



Az eladott jegyekből jól látszik, hogy összességében ezer feletti külföldi szurkolóra számítanak. S a magyar drukkerekkel együtt a tízezer feletti vendégéjszakát öltenek el Sopronban.

Mivel, a meccsek kora este, illetve hét órakor kezdődnek, így az ide érkezők minden bizonnyal körbejárják Sopron nevezetességeit és a környéket. A legnépesebb külföldi egységet a svédek adják. Ők valószínűleg ellátogatnak Bécsbe is.

A drukkerek mellett Sopron jó hírét az ide érkező újságírók is elvihetik. tizenkettő televíziós stáb akkreditáltatta magát. Így ők a szabadidejükben külön filmet is forgathatnak. A csoportmeccseket huszonhét országban sugározzák majd, Száz feletti a tudósítást készítő újságírók száma.

Sopron is készül a sporteseményre. A csapatok számára garantált városnézést szerveznek. Emellett azt is tervezik, hogy a svéd szurkolók számára a saját nyelvükön mutatják be a várost.

A magyarok csoportmérkőzései

Június 12., 19 óra: Magyarország–Svédország. Június 13., 19 óra: Litvánia–Magyarország. Június 14., 19 óra: Magyarország–Spanyolország. Június 15., 19 óra: Szlovákia–Magyarország. A csoportból az első három helyezett jut tovább, s a C csoport három továbbjutójával - amely a Nagy-Britannia, Lettország, Horvátország, Oroszország, Szerbia ötösből kerül ki - folytatja a győri középdöntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!