Sopron és környéke

2014.11.18. 16:30

Vigyázzon! Most épp csaló távhősök járnak Sopronban

Csalók járják a soproni távfűtéses lakásokat a Sopron Holding Zrt. távhő divíziója nevében.

kisalfold.hu

Az elmúlt napokban csalók jelentek meg Sopronban, a Sopron Holding Zrt. távhő divízió munkásainak kiadva magukat, kötelező munkák elvégzésre hivatkozva próbálnak bejutni a lakásokba és látszattevékenységgel igyekeznek pénzt kicsalni a gyanútlan fogyasztóktól.

Ne dőljenek be a csalóknak. Fotó: kisalfold.hu archívum

Ne dőljenek be a csalóknak. Fotó: kisalfold.hu archívum

A távhőszolgáltató minden esetben a lakókkal és a társasházkezelőkkel leegyeztetett időpontban végzi a karbantartási, javítási munkálatokat, szakembereink pedig igazolvánnyal tudják magukat igazolni.
 
A Sopron Holding semmilyen ingatlanon belüli radiátor felmérési, cserélési feladatot nem végez, továbbá a szakembereik nem szednek be készpénzt a fogyasztóktól.

A holding arra kérik a lakosságot, hogy a csalók megjelenése esetén, azonnal jelentsék azt a rendőrségen (112) vagy a távhő szolgáltatónál (99/311-027).

Megtörtént eset:

Egy idős hölgy lakásába kérezkedett be hogy ellenőrizni jött a radiátort.
Majd közölte, hogy a radiátort ki kell cserélni, mert felrobban. Ezt követően rendeltettek vele radiátort közel 70000 forint értékben darabjáért.

Előleget is kért tőle. Ez az ügynök végig csöngette a lakásokat mire az egyik lakó ki hívta a rendőrséget de arra az ügynök eltűnt.

Drasztikus módszerekkel akarnak embereket becsapni és vásárlásra kényszeríteni idős embereket. Nagyon oda kell figyelni kit engedünk be a lakásba. Ha egyedül van egy idős ember ne engedjenek be senkit.

Hihetetlen,hogy mivel próbálkoznak még az embernél - olvasható a Sopron Citylife Facebook bejegyzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!