Sopron és környéke

2014.11.14. 09:55

Makett a soproni belvárosról

St. Martin-koncerttel és a vakok, gyengénlátók számára a belváros nevezetességeit bemutató bronzmakettel ünnepel a Soproni Lions Club.

Gosztonyi Miklós


– Idén ünnepeljük klubunk fennállásának 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból már készülünk arra a jótékonysági koncertre, amelyet St. Martin ad az evangélikus templomban november 22-én este 6-kor. A bevételt a vakok és gyengénlátók támogatására szánja a harminc tagból álló soproni klub – mondta Nagy Tamás soros elnök.

Nagy Tamás (jobbra) és Fábiánkovits Ferenc a Fő téren, ahová a belvárost bemutató bronzmakett kerül. Fotó: Magasi
Nagy Tamás (jobbra) és Fábiánkovits Ferenc a Fő téren, ahová a belvárost bemutató bronzmakett kerül. Fotó: Magasi


– Jubileumunk maradandó alkotás létrehozására is ösztönzött bennünket. Egy olyan bronzmakettet készíttetünk, amely a soproni belváros nevezetességeit „kézzel láthatóvá" teszi a vakok és gyengénlátók számára, Braille-írásos tájékoztatással.

Az önkormányzattal egyeztetve a több mint egy négyzetméteres alkotást a Fő téren helyezzük el, kerekes székkel is körbejárható lesz. A kivitelezésre pályázatot írtunk ki szobrászművészeknek, a döntés a közeli hetekben várható. 

194 országban közel másfél millió LIONS
Az Amerikában 1917-ben megalakult „Lions" a Liberty Intelligence and Our Nations Safety (Szabadságban és intelligenciában rejlik népünk biztonsága) szavak kezdőbetűiből áll. A klubot az első világháborúban ideggáztámadásban megvakult katonák megsegítésére hozta létre Melvin Jones. Azóta is a Lions nemzetközi klubhálózata a vakok és gyengénlátók legfőbb támasza. 

  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!