Sopron és környéke

2014.09.09. 10:59

Tudj meg többet Sopron múltjáról!

A Kisalföld soproni szerkesztősége és a Soproni Múzeum városismereti vetélkedőre invitálja az 5–6. osztályos diákokat.

kisalfold.hu


A Kisalföld soproni szerkesztősége ötfős csapatok jelentkezését várja a soproni és környékbeli iskolák 5–6. osztályos diákjai közül a városismereti vetélkedőre. Kezdeményezésünk célja megmutatni, miként lehet összekapcsolni városunk múltját a modern technikai világgal.

Másrészt a Soproni Múzeum helytörténeti munkáját is szeretnénk jobban megismertetni az itt élőkkel. A vetélkedő abban is segíthet, hogy a 10–11 éves iskolások jobban értékeljék és megismerjék szűkebb környezetüket, valamint felkeltsük érdeklődésüket a város történelmi érdekességei iránt.

A városismereti vetélkedő zárásaként november 14-én várjuk az összes csapatot egy szórakoztató döntőre.

Az ötfős csapatok négy tanulóból és egy felnőttből állnak majd. Fontos kiemelni, hogy mozgásukban vagy hallásukban korlátozott tanulók is részt vehetnek a versenyben, akik – természetesen a csapatlétszámon kívül – egy segítőt is hozhatnak magukkal.

A Sopron egy-egy körzetére vonatkozó kérdéseket nyolc héten keresztül, szeptember 16-tól keddenként közöljük a Kisalföldben, amelyre hétről hétre e-mailben várjuk a válaszokat. Ezenkívül olvasóink aktivitására is számítunk, bárki elküldheti megfejtéseit, végül a beküldők között értékes ajándékot sorsolunk ki.

A Soproni Múzeum munkatársai, Erdeiné Kuslics Katalin és Krammerhofer Szilvia.
A Soproni Múzeum munkatársai, Erdeiné Kuslics Katalin és Krammerhofer Szilvia.


A városismereti vetélkedő zárásaként november 14-én várjuk az összes csapatot egy szórakoztató döntőre, ahol a zsűri tájékoztatja a csapatokat az elért eredményekről, valamint megtudhatjuk, melyik az a három csapat, amelyik különleges nyereményekkel lehet gazdagabb.

A vetélkedőben a Soproni Múzeum munkatársai lesznek segítségünkre. Ők állították össze a kérdéseket a város egy-egy körzetére koncentrálva.


              

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!