Sopron és környéke

2014.04.17. 11:17

Beérnek a JuJunior SC "palántái" - fotók

Mind sikeresebben szerepelnek az országos versenyeken a JuJunior SC ritmikus gimnasztika fiatal sportolói.

kisalfold.hu


A legutóbb, Bükön megrendezett torna eredetileg háziversenyként indult, ám akkora volt az érdeklődés, hogy nemzetközi minősítő verseny lett belőle.


Érkeztek sportolók Budapestről, Szombathelyről, Komáromból, Szlovákiából valamint az ausztriai Kismartonból is. S aztán több mint száz fiatal ritmikus gimnasztika versenyző mérhette össze tudását a jó hangulatú rendezvényen.

Minősítő verseny Bükön

- A verseny remélhetőleg hagyományteremtő lesz, és minden évben visszatérhetnek majd a büki Sportcsarnokba - kezdte Szeli Judit az egyesület edzője. - A 65 JuJunior SC sportoló nagyon színes műsort adott, voltak 2-3 éves versenyzők is, akik bájukkal ragadták magukkal a közönséget. 

A rutinosabbak pedig a kimagasló hajlékonyságukkal, lazaságukkal, szertechnikájukkal vonták magukra a nagyérdemű figyelmét.

Jó volt látni a tanítványaimat így együtt, mivel külön csoportokban foglalkozunk a gyerekekkel, ők ritkán találkoznak egymással. Nagyrészt csak a versenyeken, egy-egy nagyobb fellépésen vagy az edzőtáborokban látják egymást.

RG háziverseny Bükön



Bükön minden induló kapott hullahopp karikát, érmet, oklevelet, ajándékcsomagot, amelybe húsvéti csokik is belekerültek már.

Sikerek Nagyatádon

A JuJunior SC fiatal "palántái" pedig kezdenek beérni. A sportolók a közelmúltban szépen helytálltak a Nagyatádon megtartott Berczik Sára emlékversenyen. A legfiatalabb indulónak, a hat éves Varga Kata Olíviának ez volt a második versenye. A rutinosabb sportolók is szépen fejlődnek.

A sopronhorpácsi általános iskolás Ágoston Kornélia, és Egresits Sára már nyert Országos Bajnokságot is.

Visszatérve Nagyatádra; a Somogy megyei városból elhoztak négy aranyérmet, valamint kettő ezüstöt és tizenkettő bronzot. Hárman (Ágoston Kornélia, Egresits Sára, Szőke Zita - Sopron) pedig továbbjutottak az Országos Bajnokságra.

Nekik, a következő nagy versenyük május végén Monoron lesz. Összességében nem kis teljesítmény ez, hiszen több, mint százötvenen neveztek be a Nyugat-magyarországi selejtezőre.

Kitartásra nevel

- Az edzéseinket Lövőn, Sopronhorpácson, Bükön és Ölbőn tartjuk, a helyiek mellett sportolnak nálunk a környékbeli településen élő fiatalok, valamint soproni lányok is - folytatta Szeli Judit. - Ők nagy élvezettel látogatják az edzéseket.

S a kitartó munka meghozta, meghozza a gyümölcsét. A legkisebbek a szabadgyakorlatokat végzik, náluk még nincsenek szerek. A nagyobbaknál azonban már komolyabba dolog, hiszen használnak karikát, labdát, buzogányt és szalagot is. Az RG a mozgáson túl pluszt is ad a gyerekeknek.

Rendszeresen mozognak, és megtanulják a helyes testtartást, koordinációs, kombinációs készségeket fejleszt, jó alapot ad akár más sportágakhoz is, fejleszti a kézügyességet, ritmusérzéket, valamint kitartásra is nevel.

Szeli Judit végezetül megjegyezte, büszke a sportolóira, hiszen a nagyatádi verseny sokaknak ez volt az első komolyabb tornája. S szépen helytálltak és eredményesen szerepeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!