Nem jutottak el Ausztriába

2022.05.29. 13:06

Parányi rábaközi településen bukott le a litván embercsempész

Kistehergépkocsival szállította a migránsokat a litván sofőr Ausztria irányába.

kisalfold.hu

A Kapuvári Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai a 8603-as számú úton, Mihályi és Gyóró települések között 2022. május 28-án 13 óra 45 perckor állítottak meg egy járművet. Az intézkedés megkezdése előtt a sofőr, illetve utasai közül több személy a rendőri ellenőrzés alól kivonva magát, a helyszínről elmenekült.

A járműben tartózkodó öt külföldi ellenőrzését az egyenruhások végrehajtották, és megállapították, hogy személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudják igazolni. Rövid időn belül a helyszín közelében elfogták a kistehergépkocsi 44 éves vezetőjét, akit a migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítottak. A helyszínről elmenekülő migránsok felkutatása folyamatban van.

A sofőrrel szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indít, a migránsokat pedig – meghallgatásukat követően –a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!