Kult/túra

2022.03.24. 17:00

Ágfalvától Brennbergbányáig, az Aranyvonat nyomában

kisalfold.hu

Az Aranyvonat utolsó állomáshelye Brennbergbánya volt.

A magyarországi zsidó vagyon jelentős részét rejtő „Aranyvonat” 1945. március végén hagyta el Magyarországot, utolsó állomáshelye Brennbergbánya volt. A március 27-i, vasárnapi Aranyvonat túra során Ágfalvától Brennbergbányáig túráznak a résztvevők, útközben pedig a nyomvonal, a vonat, a korszak és a természeti környezet titkaival ismerkednek. 
 

A túra 10 órakor indul, gyülekezés a régi ágfalvi vasútállomásnál 9.45-kor lesz. Várhatóan fél 3 után érkeznek Brennbergbányára, ez mintegy 8,5 kilométeres táv. Ott kettéválik a csapat: akik elfáradtak, hazaindulhatnak a 15 órai menetrend szerinti brennbergi busszal Sopronba, akik Ágfalván hagyták az autójukat, őket visszaszállítják az indulási pontra. 

Akik szívesen gyalogolnak ennél többet, azok egy másik erdei úton visszatúrázhatnak a szervezőkkel Ágfalvára: ők akkor 14,7 kilométert tesznek meg és 17 óra körül érkeznek vissza. 

 

A túrát a Pro Kultúra és a Soproni Vándorok Túraegylet közösen szervezi – számos önkéntes, hagyományőrző és elkötelezett helytörténész bevonásával. Enni- és innivalót mindenki vigyen magával! A túra ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!