Nagycenk

2021.10.21. 15:00

700 ezer forintos készülék – Defibrillátort kaptak a Rotary Clubtól

Az újraélesztés világnapja alkalmából fél- automata defibrillátort adományozott Nagycenk önkormányzatának a Rotary Club Sopron.

kisalfold.hu

Az adománnyal az alapszintű életmentési készségek fontosságára hívták fel a figyelmet. A 700 ezer forint értékű defibrillátort használata a laikusok számára is egyértelmű, a gomb megnyomása után részletes utasításokat ad hanggal, magyar nyelven. A készüléket Göde József mentőtiszt, a Rotary soros elnöke és Molnár Tibor, a klub soros titkára adta át. Tavaly Harka kapott hasonló berendezést, kettő pedig még gazdára vár, hogy teljesüljenek a Molnár Tibor elnöksége alatt megfogalmazott jótékonysági célok. – A gép használatához nincs szükség szakképzett egészségügyi dolgozóra, százszázalékos biztonsággal kezelheti laikus is. Nem kell tőle félni, legyenek bátrak a használói, rosszat nem csinálhatnak – biztatta a nagycenkieket Molnár Tibor.

Abban az esetben, ha valakit eszméletlenül találnak, meg kell győződni arról, hogy van-e légzése, értesíteni kell a mentőket és meg kell kezdeni – eszközzel vagy anélkül – a mell- kaskompressziót. Az egészségkárosodás elkerülése érdekében fontos, hogy minél előbb cselekedjünk – hangsúlyozták az adományozók. Nagycenken örömmel fogadták a felajánlást. Csorba János polgármester és dr. Koloszár Gábor háziorvos elmondták, az eszköz használatához ki- egészítő képzést is szeretnének indítani, hogy a lakosság bátran merje használni az életmentő berendezést.

Címkék#Rotary Club

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!