Regényújság

2019.05.20. 08:00

Könyvajánló - Mindent a pszichológiáról

Miként tudjuk átstrukturálni az agyunkat, hogy hatékonyabban tanulhassunk? Mely feszültségcsökkentő technikákat használhatjuk tárgyalási helyzetben? Milyen pszichés trükkökkel vesznek rá a hirdetők a vásárlásra? Hogyan alkalmazható a pszichológia a mindennapokban, a munkahelytől a sportpályáig?

Munkatársunktól

A legátfogóbb és leglátványosabb útmutató a pszichológiához.


Mindent a pszichológiáról című könyvből megismerjük az emberi tudat működését, a mentális zavarokat, és hogy ezeken hányféle terápiával és kezeléssel lehet segíteni.

Világos, könnyen érthető ábrák és elképesztő adatok. Minden, amit a gondolkodásunkról, az érzelmeinkről és a viselkedésünkről tudni kell.

A számos tudományág – biológia, filozófia, szociológia, orvostudomány, antropológia és a mesterséges intelligencia  kutatása – metszéspontjában álló pszichológia mindig is nagy érdeklődésre tarthatott számot. Hogyan értelmezik a pszichológusok az emberi viselkedést, miként kutatják cselekedeteink okát? Miért létezik a pszichológiának oly sok irányzata, ága, és ezek hogyan jelennek meg a mindennapokban?

 

Az amerikaiak 45 százaléka szerint a hírességek segítik az eladásokat


Elméletek jönnek és mennek, új vizsgálatok, kísérletek és kutatások zajlanak, de a pszichológia lényege nem változik: magyarázatot igyekszik találni az emberi viselkedésre. Sokszor bizony zavarosnak és bizonytalannak tűnő világunkban egyre gyakrabban fordulunk a pszichológiához és a pszichológusokhoz, hogy segítsenek megérteni a körülöttünk zajló társadalmi, politikai, gazdasági folyamatokat, és azt, hogy ezek miként befolyásolják az életünket. De a pszichológia nemcsak a „távoli" politikusokkal, hírességekkel és az üzleti világ nagyjaival kapcsolatban tud eligazítani, hanem sokat megtudhatunk általa a közvetlen közelünkben élőkről: a családunkról, a barátainkról, a párkapcsolatunkról, a munkatársainkról. Nem mellesleg rávilágít a saját tudatunk működésére, s ez alaposabb önismerethez, a gondolatainkkal és a viselkedésünkkel szembeni nagyobb tudatossághoz vezet.

 

A börtönlakók 10-15 százalékának régóta fennálló mentális zavara van.



Amellett, hogy megismertet minket sokféle elmélettel, mentális zavarral és terápiával, amelyek fontos elemei ennek az örökké változó tudománynak, a pszichológia a mindennapi életünkben is óriási szerepet játszik. Legyen szó oktatásról vagy munkáról, sportról, személyes és párkapcsolatokról, pártszimpátiáról vagy márkaválasztásról, valamilyen pszichés működésmód bizonyosan és állandóan tetten érhető minden viselkedésünkben.

 

A Mindent a pszichológiáról sorra veszi a lélektan összes aspektusát az elméletektől és irányzatoktól a terápiákon át az egyéni problémákig és gyakorlati megoldásokig, jól áttekinthető és látványos módon, közérthető stílusban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!