Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Zöldség, gyümölcs fél áron Csornán

Kedvezményes piacot rendezett a közelmúltban a városban a Hanság–Fertőmenti Szövetkezet (TÉSZ).

Most felkérésre kínálták a gazdák terményeiket a bolti árakhoz képest gyakorlatilag fél áron, de az akciónak folytatása lesz. Családi János, a TÉSZ elnöke elmondta: nagy sikere volt a kezdeményezésnek, a helyiek örültek az olcsó, jó minőségű árunak. A szervezőkkel egyeztetve úgy tervezik, rendszeressé teszik az olcsó piacot. Először hagymát, krumplit, káposztát és almát árusítottak, de a termékkört szeretnék kibővíteni.

˝Megbeszélve a TÉSZ-tagokkal, a környékbeli gazdákkal lehetőséget nyújtunk arra, hogy a csornaiak közvetlenül a termelőktől vásárolhassanak zöldséget, gyümölcsöt˝ – tudatta az elnök.

Olvasóink írták

 • 17. balintos66 2010. október 02. 09:09
  „Igen!Ez az "ÚJ MAGYAR NARANCS"időszaka,csak nehogy úgy járjunk vele mint az elvtársak!!!!
  Báár az tény hogy a"MIENK".
  Amúgy meg öröm hogy végre kizárták a sok kereskedőt!!!!!”
 • 16. hajracsorna 2010. október 01. 15:56
  „Jerry barátom!

  Ettől a magyarázkodástól még rágalom marad az, amit leírtál korábban. És ennek sajnos viselned kell a következményeit!

  Ámen!”
 • 15. Jerry 2010. október 01. 13:32
  „Hekus, az elfogult lelkesedésed és tudatlanságodnak fiatal korodnak tudható be,melyek közül az egyik tanulással,tapasztalat gyűjtésével ,a másik idővel gyógyítható. Egyik sem jogosít fel arra, hogy embereket lehülyézz, főleg nem a csornaiakat,akik közt élsz/bár ez utóbbi nem valószínű/ Maradjunk azonban a tényeknél.
  ,,A ti 20 évetek miatt tart itt Csorna. Mert ilyen hülyék voltak az emberek..." Csak megemlíteném,hogy az említett 20 év alatt kis hazánknak volt egy mdf vezetésű kormánya, mdf tagú képviselőnkkel, azután egy mszp-s kormánya, Csornán fideszes képviselővel,aztán fidesz kormány, Csornán fideszes meg mszp-s képviselővel,amit megint mszps kormány követett Csornán fideszes és mszp-s képviselővel stb. stb. Akkor hogy is volt ez a 20év? Maradjunk tovább a tényeknél. Csorna a rendszerváltás előtti korban virágzó város volt, szórakozó helyekkel, munkahelyekkel,közbiztonsággal,kulturális intézményekkel stb. Aztán a rendszerváltással bezárták sorra a gyárakat/MOFÉM,Ruhagyár,Richard /,a szórakozó helyeket /Erzsébet,Korona stb/ és a csornaiak rákényszerültek,hogy eljárjanak dolgozni Jánossomorjára, Hanságligetre stb. A szerdai nap országos kirakodó vásárként volt bejegyezve, ma már inkább használt cikk és zöldségpiac ideje. A csornai kenyér és rábaközi perec országos hírű volt. Valóban volt ebben a városban 20 év,ami miénk volt, de az a 1970-és 1990 közti időszakra esett,és erre sokan büszkék Csornán. A város most azért tart itt,ahol tart,mert ez e 20 év olyanoké volt akik most a narancsot imádják,míg a lakosságnak olcsó almát, krumplit osztogatnak. A mi időnkben a csornai nép megvehette a primőr árut is márciusban a boltokban, nem volt rászorulva az ilyen olcsó árura.”
 • 14. omm 2010. október 01. 11:05
  „Vihar egy kanál vízben...”
 • 13. kukszi 2010. október 01. 10:35
  „Abszolút tudatlanságra,felkészületlenségre utal amiket a Jery itt leírt.
  Iratkozzál be valamilyen kőzgáz irányú felkészültséget oktató iskolába.
  Amiről itt szó van az nem politika !!!! csak te akarsz azt csinálni belőle.

  Minden ami az embereknek jó, az neked nagyon fáj.
  Vajon miért ???? Vedd már észre magad, széllel szemben nem megy !!!!”
 • 12. hekus 2010. október 01. 08:46
  „Jerry <moderálva személyeskedő>
  Ez az újabb kamu szöveged is megnevettető. Ha összefognak csornai gazdák és a jó irány mellé állva jót tesznek a csornaiakkal, az neked már fáj.
  A ti 20 évetek miatt tart itt Csorna. Mert ilyen hülyék voltak az emberek...
  Mert az h valaki mást akar, máshogy gondolja azt ti semmibe veszitek.
  De tudd meg, hogy vége van a komcsi érának. És igen mint ahogy mondod minden narancs! És ez így jó! Hiszen látod, összefogott az ország! Ezért narancs minden, mert mindenki azt gondolja, hogy ti elcsesztetek mindent!
  Most pedig fáj, hogy ez van mi?
  Jobban teszed ha belenyugodsz.
  Csorna pedig az olyan emberek miatt hugyoz mindig szembe szélbe mint Te.
  Mert megint a saját utainkat akarjuk járni, mikor sokkal egyszerűbb lenne a kormányfele húzni.
  Ezért is hajrá Gyopi!”
 • 11. rick_ 2010. október 01. 05:55
  „10.

  Úgy érted, hogy amit Jerry írt, az szerinted is megalapozott és ha ezt szükséges akkor alá is tudod támasztani bizonyítékokkal? Ha nem, akkor inkább maradj csendben. Attól, hogy te unsz valamit, még nem biztos, hogy másnak annyiban kell hagynia. Ha így lenne, talán már nem is élnél... :)”
 • 10. Mátyásfeketeserege 2010. szeptember 30. 22:50
  „rick már befejezhetnéd ezt a rágalmazósdit mert már nagyon unom hogy a tv -ből is ez folyik meg itt is...”
 • 9. rick_ 2010. szeptember 30. 22:02
  „Kedves kukszi. Tudod Jerry nem ér rá ilyesmivel foglalkozni. Főképp választási évben, amikor minden idejét arra fordítja, hogy narancsozzon, meg nagyon blőd eredmény és esély előrejelzésekkel traktálja az olvasókat.

  Olyan apróságon nem gondolkodik el, hogy a 20 km-es körzetben megtermett, szállítási, raktározási, nagyker-kisker árrésekkel nem terhelt, csomagolástechnológiai beruházást sem igénylő, szezonális, feldolgozatlan mezőgazdasági termék olcsóbb, mint a fűtött fólia és üvegházakban termelt, védőgázas csomagolású, kamionnal 1000 km-ről a budapesti agglomerációban levő logisztikai központba szállított, ott beraktározott, majd a nagykerbe kiszállított, onnan a kiskerbe átszállított, reklámújság nyomás és egyéb marketingköltségekkel terhelt zöldség.

  Az sem érdekli, hogy a jelenlegi kormányzat pontosan a kistermelők és a helyi termékek támogatását, illetve az általuk termelt magyar élelmiszerek értékesítésének megkönnyítését is célul tűzte ki. A közelmúltban életbe lépett kistermelői rendelet lehet mondjuk egy példa erre.

  Személy szerint én megértem, ha emiatt néhány termelő hajlandó arra, hogy a számára kedvező lehetőségeket teremtő politikai erő mellett ilyen akció keretében kiáll.

  Továbbra is azt gondolom viszont, hogy Jerry vagy ne állítson olyat, hogy a Fidesz az adókból és egyébb állami bevételekből képződött közpénz jogtalan felhasználásával tette lehetővé az emlegetett akciót, vagy ha erre bizonyítékai vannak, akkor tegye meg a megfelelő lépéseket. Vagy viselje a rágalmazás esetleges következményeit.

  Bár ez most nem tartozik szorosan a témához, de rettenetesen várom Jerry első jövő heti megnyilvánulásait... :D”
 • 8. kukszi 2010. szeptember 30. 21:13
  „Jerry,én meg úgy gondolom te vagy tájékozatlan, a technológiát ismerem,a felvetésem arra irányult,hogy lesz a 65 ft-os tejből, 150 ft-os tej??
  Miközben az általad is leírtakat , a termelői tejből elvonják .
  Talán nagyot hallasz,nem veszed észre, hogy az emberek jelentős része a tejet a mozgó tejes autónál vásárolja ?
  Gondolod a házi asszonyok nem tudják,mi a jobb és mi az olcsóbb.
  Nem hallottál a tej automatákról,ott is házi tejet lehet kapni.
  Tőlünk nyugatabbra ezek a dolgok már nagyon régóta így történnek,csak mi magyarok lihegtük túl dolgokat.

  "árút a termelőtől, közvetlenül a fogyasztó asztalára"”
 • 7. Jerry 2010. szeptember 30. 20:38
  „kukszi , te ennyire tájékozatlan vagy, vagy csak elvakultál a narancslétől? Mit gondolsz, miből készül a boltban vásárolt sajt, joghurt,kefir és egyéb tejtermék? Abból,ami a 3,8 % és a 1,5 % zsírtartalom között van.A házi tej egyébként célszerűen csak forralás után fogyasztható,ami ugye költséggel jár,ahogy a tej csomagolása is, amit a fogyasztói árba beépítenek.Gyerekkoromba én még jártam a csarnokba,és sorba álltam tejért, alumínium tejeskannával.Azért reméltem ezen már túl vagyunk a XXI században. de úgy látszik,van aki erre vágyik.Hát lelke rajta de azért ennyire nem kellene vissza sírni a legvidámabb barakk korszakot, narancsosok.Még megélhetjük, hogy sorba állunk nosztalgiából kenyérért újra Barna pékség előtt, ahol most a kávézója van?
  Csak a fidesz és örülj annak, hogy lesz még ilyen lehetőség!!!”
 • 6. kukszi 2010. szeptember 30. 20:16
  „Nézzetek már körül és meglátjátok, a gazdáktól milyen árréssel veszik át kereskedők az árút.
  Csak egy pl.a tejet 65 ft-ért veszik át 3,8%-os zsírral,és a boltban mennyi az 1,5-os tej ára 150ft.
  Micsoda különbség minőségben,árban !!! házi tej-bolti tej !!!

  Számoljál!! és örülj annak, hogy van ilyen lehetőség!!!”
 • 5. Mátyásfeketeserege 2010. szeptember 30. 17:40
  „Hát azt én is úgy hallottam hogy a különbözetet a fidesz állta, tehát 90 ft+fidesz = szavazat. amúgy ez csak a hülyének nem szúr szemet. mert ki az a hülye aki 90 ft ért adja el az áruját, igaz hogy mind megveszik, de a kiadásokat nem fedezi(permet, talajművelést-üzemanyag, gépkopás, fizetések, egyéb adók)

  "A szervezőkkel egyeztetve úgy tervezik, rendszeressé teszik az olcsó piacot." de akkor már nem 90 Ft lesz az tuti”
 • 4. rick_ 2010. szeptember 30. 17:33
  „2.

  Ezt bizonyítani is tudod, vagy megint csak nagy nyilvánosság előtt rágalmazol?
  (Amíg valaki meg nem unja és az összes megkeresett pénzedet ügyvédre meg kártérítésre nem költeti el veled.)”
 • 3. kukszi 2010. szeptember 30. 17:19
  „Na ezt honnan tudod, hogy a kereskedői hasznot a FIDESZ fizette ???
  A lakosság zöldségekkel való ellátásának örülni kell,nem mindent kiforgatni,ezzel a szemlélettel amit leírtál csak hátra felé lehet menni!!!
  Akkor a további akciókban ki fizeti ki a kereskedői hasznot ???”
 • 2. Jerry 2010. szeptember 30. 15:45
  „Kereskedői haszon elmarad ,de az nem baj,ebből láthatjuk a kereskedők mekkora haszon kulccsal dolgoznak. Kukszi,a haszon nem maradt el, ugyanis a különbözetet a fidesz fizette a kampánypénzből, amit abból a közösből vett el, amit az adófizetőktől szedtek be kórházra, utak építésére és egyéb állami feladatokra.Így mindenki jól járt, mert a fideszesek kampányolhattak, híveik olcsón vehettek zöldséget,a támogató vállalkozók megkapták a termék teljes árát, a különbözetet pedig megfizették azok az adózók,akik pl el sem mentek vásárolni,mert éppen azzal voltak elfoglalva, hogy munkahelyükön megkeressék azt a pénzt, amiből adóznak majd, hogy azt majd csak a fidesz elkampányolhassa.Röviden a narancs mellé zöldséget is hordott össze a fidesz a kampányában. Olcsón adják szavazataikat a csornai narancspárt-tolók.”
 • 1. kukszi 2010. szeptember 30. 09:55
  „Fantasztikus ötlet gazdag ember ,ez a Családi János.
  Ő a gépészmérnöki végzettsége mellett tényleg kamatoztatja
  a közgazdász másod diplomáját.

  Fantasztikus sikerrel zárult az első akció,értékesítésbe közvetlenül bevonta a FIDESZ helyi képviselő jelöltjeit.
  Ők végezték a fizikai munkát,mert annyi volt a vásárló,hogy nagyon elkelt a segítség..
  Még az országgyűlési képviselő is rakodott,ha az emberek kérdés özönéből szabadulni tudott.

  Így tovább,ez jó a termelőnek,jó a vásárlónak,garantáltan jó aminőség.
  Kereskedői haszon elmarad ,de az nem baj,ebből láthatjuk a kereskedők mekkora haszon kulccsal dolgoznak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adománycsónakkal mentenek a kapuvári tűzoltók

Egy győri cég több százezer forintos adományából szerezte be új mentőcsónakját a kapuvári… Tovább olvasom