Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Zökkenőmentesen vette át a távfűtést az önkormányzat cége

Júliusban alakult meg a Kapuvár Távhő Kft. A teljesen önkormányzati tulajdonú cég látja el a távfűtést.

Az ügyvezető szerint gyorsan vették át a szolgáltatást, s zökkenőmentes a fűtés a városban.

– Hirtelen vettük át a távfűtés üzemeltetését és korán, nagy hideggel jött a tél, ennek ellenére azt kell mondanom, egyelőre gond nélkül fűtünk a városban – foglalta össze az utóbbi hónapok történéseit Pászli Tibor, a tavaly nyáron alakult Kapuvár Távhő Kft. ügyvezetője. A száz százalékban önkormányzati tulajdonú cég július elejével vette át a távhőszolgáltatást a városban és már az október 15-i szezonkezdet előtt megkezdte a fűtést a korán beköszönő hideg idő miatt.

Új kazánok.
Új kazánok.

– Komoly feladat elé állított bennünket a szoros határidő, s a város még a fűtés megkezdése előtt vett meg egy gerinchálózatot – jelentette ki az ügyvezető. Az egykori Töváll-teleptől a városi kórházig húzódó távvezetéket többszöri egyeztetés után szerezte meg a város. E vezeték táplálására is folytak tárgyalások egy szolgáltatóval, ám végül a húsgyár területén működő Zöldláng Kft. alternatív energiahordozóból biztosította a városi szolgáltatáshoz szükséges hőenergiát. A városi hálózat más részeit a régi gázkazánokból biztosítja a városi cég. – A húsgyári kazánokkal gyorsan meg tudtuk oldani a fűtés megkezdését, ám ehhez a Zöldláng kapacitásbővítése is kellett – tette hozzá Pászli Tibor. A megszerzett fővezeték további használatához a Kis-Rába felett egy új vezetéket építettek a húsgyári kazánház és az Osli út vezetékvége közé.

Új kazánok – Alternatív energiaforrásból tápláljuk a kapuvári távfűtést – nyilatkozta Pászli Tibor.
 Alternatív energiaforrásból tápláljuk a kapuvári távfűtést – nyilatkozta Pászli Tibor.

A szokatlanul hideg tél sem érte felkészületlenül a Kapuvár Távhő Kft.-t. – Ehhez azonban az kellett, hogy az előző szolgáltató, valamint a Zöldláng Kft. munkatársai is erőn felüli munkával biztosítsák a távhő zavartalan biztosítását – hangsúlyozta az ügyvezető.

A közeljövőről szólva hangsúlyozta, a városi távfűtés legégetőbb problémája a régi gázkazánok mielőbbi felújítása lenne. – E berendezéseknek ugyanis lassan a múzeumban volna a helyük és ehhez még hozzájönne a fővezetékek mellékágainak rekonstrukciója is – mondta Pászli Tibor. Hozzátette, ezeken felül természetesen nagyobb beruházásra is szükség lesz a kapuvári távhő működtetésére, és ezt hosszú távon a városi cég keretein belül tudja elképzelni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem adják ki a kezükből az iskolákat

A Rábaköz kistelepülésein önkormányzati tulajdonban tartják a kisiskolák néhol több száz éves… Tovább olvasom