Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Zene és lelkiség Gartán

A kapuvári Szent Ferenc-templomban a Gartai Népfőiskola hagyományos hangversenyét a szervezők a Cursillo lelkiségi mozgalom bemutatására szánták.
A háromnapos kurzusok nagy lehetőséget adnak mindenkinek, hogy közelebbről megismerje Jézus tanítását.
Degovics István, a Gartai Népfőiskola elnöke mutatta be céljaikat és a rendezvény programját.
Az elnök elmondta: előbb Benkovich Ferenc atya „Világi hívek szerepe az egyházban a Cursillón keresztül" című előadásában mutatta be a mozgalmat, utalva arra, hogy az egyházban egyre kevesebb a papi és a szerzetesi hivatást vállalók száma. A Cursillo keretében szervezett háromnapos kurzusok nagy lehetőséget adnak mindenkinek, hogy közelebbről megismerje Jézus tanítását.
Baloghné Kalmár Zsuzsanna tanár „Életem a Cursillo előtt és után" címmel tartott előadásában arról tett tanúságot, hogy az életében milyen mélyreható változást jelentett e mozgalommal való megismerkedés. Utalt arra is, hogy ezen a téren nagyon nagy a pedagógusok felelőssége: fontos a személyes példaadás, s az is, hogy ne váltsák hitüket „aprópénzre", mutassák meg a fiataloknak, hogy Jézus ugyanúgy létezik a világban, mint kétezer évvel ezelőtt.
Az előadások után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói, Ilija Zsolt trombita és Kiss Zsolt orgona szakos növendékek lélekemelő játékát a zsúfolásig megtelt templom hallgatósága hosszan tartó tapssal köszönte meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kié lesz az Arany János-iskola?

Szabó Miklós, a megyei közgyűlés alelnöke szerint Csornának több tízmillió forintjába kerülhet az… Tovább olvasom