Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Zárni kell a melléképületeket

Az elmúlt hetek sorozatos betörései bizonyítják, a családi házak melléképületeit is zárni kell. A rendőrök felhívják a figyelmet: nagy értékű szerszámok, eszközök még véletlenül se maradjanak szem előtt.
Az elmúlt hetekben Csorna környékén több településen is történt sorozatbetörés. Rábacsécsényben, Rábapatonán és Kónyban is azonos időben, éjszaka követtek el bűncselekményeket ismeretlenek. Mind azt bizonyítják, értékeink nincsenek biztonságban, ráadásul sok tulajdonos nem is tesz meg mindent védelméért.

A Csornai Rendőrkapitányság sajtóreferense, Harsányi Judit őrnagy az ügyekkel kapcsolatban elmondta: sokszor alapvető intézkedések maradnak el. Nem árt például, ha minősített biztonsági zárat szereltetnek fel a lakások ajtajára. Minimális elvárás, hogy a kulcsot ne hagyják a zárban. Amennyiben az anyagi lehetőségek engedik, több ponton záródó biztonsági zárszerkezetet kell beszerezni. Gyakran elmondják a rendőrök, hogy a szomszédok figyeljenek egymásra. Ha gyanús idegent látnak, akár gyalogosan, akár járművel, a későbbi személyleírás érdekében jól nézzék meg és írják fel az autó rendszámát, illetve azonnal jelezzenek a rendőrség ingyenes, 107-es segélyhívó számán.

A sorozatos betörések arra is figyelmeztetnek, hogy a házakhoz tartozó melléképületeket is zárni kell. Főként akkor, ha abban értékesebb eszközöket, szerszámokat tartanak. Udvaron se maradjon szem előtt nagyobb értékű szerszám. Hasznos lehet – Harsányi Judit tájékoztatása szerint – a már elérhető áron kapható mozgásérzékelő lámpák felszerelése is a családi házak udvarának több pontján. Egyszerű megoldás, de hatékony egy jó házőrző kutya is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közlekedési változás a felújítás miatt

A városközpont felújítási munkálatai miatt számos helyszínen változik a közlekedés rendje. Tovább olvasom